29 Ocak 2019 Salı

Şerbetsiz Un Helvası Erzurum Yöresi


Bu helvada Şerbet ve toz şeker yok yerken agzinda eriyip gidiveriyor nefis bir lezzet Erzurum  yoresine ait Erzurum helvası sade olarak yapılabileceği gibi içerisine ceviz içi, fındık, fıstık katılarakta yapılabilir. 

Helva 👉🏻Şerbetsiz Şekersiz Un Helvası arkadaşım yapmış ben bayıldım👌🏻 hemen denemek istedim 
İsteğe göre fındık, fıstık, ceviz içi koyulacaksa bu malzemeleri robottan geçirmemiz gerekmektedir. Yada havanda dövebilirsiniz .Bu helva Erzurum yöresine ait olmasına rağmen başka yörelerde de yapılmaktadır.

Malzemeler
  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3-4 su bardağı un 
Yapılışı;
  • Orta boy bir tencereye sıvı yağı ve tereyağı eritiyoruz.
  • Yağ erimeye başlayınca üzerine unu ekleyip unun kokusu cıkıp rengi değişene kadar kavuruyoruz.Kavrulan unumuzu ılıdıktan sonra üzerine pudra şekerini döküp karıştıralım 
  • Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye helvayı koyup hertarafı eşit olacak şekilde düzleştirelim,soğuduktan sonra istenilen şekilde kesip servis edelim
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler