Bu helvada Şerbet ve toz şeker yok yerken agzinda eriyip gidiveriyor nefis bir lezzet Erzurum yoresine ait Erzurum helvası sade olarak yapılabileceği gibi içerisine ceviz içi, fındık, fıstık katılarakta yapılabilir.
Helva 👉🏻Şerbetsiz Şekersiz Un Helvası arkadaşım yapmış ben bayıldım👌🏻 hemen denemek istedim
İsteğe göre fındık, fıstık, ceviz içi koyulacaksa bu malzemeleri robottan geçirmemiz gerekmektedir. Yada havanda dövebilirsiniz .Bu helva Erzurum yöresine ait olmasına rağmen başka yörelerde de yapılmaktadır.
- 250 gr tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3-4 su bardağı un
Yapılışı;
- Orta boy bir tencereye sıvı yağı ve tereyağı eritiyoruz.
-
Yağ erimeye başlayınca üzerine unu ekleyip unun kokusu cıkıp rengi değişene kadar kavuruyoruz.Kavrulan unumuzu ılıdıktan sonra üzerine pudra şekerini döküp karıştıralım
- Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye helvayı koyup hertarafı eşit olacak şekilde düzleştirelim,soğuduktan sonra istenilen şekilde kesip servis edelim
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder