14 Şubat 2019 Perşembe

Red Velvet Kek & Kırmızı Kadife Kek & Kadife Cupcake


Red Velvet kek, nam-ı diğer Kırmız Kadife Kek Amerikalıların meşhur pastasıdır. Kırmızı kadifemsi kek dokusuna kek kremasının eklenmesiyle muhteşem ve bütünlüklü bir lezzet kazanıyor. Bu pastayı Güney Amerikalıların bulduğu söylenmektedir. Kırmızı rengin ise pasta kekinin içinde bulunan kakao, sirke ve kesilmiş süt gibi malzemelerin bir çeşit kimyasal reaksiyonundan kaynaklandığı sanılmaktadır.  Ancak günümüzde yapımda aynı malzemeler kullanılsa da, belki de albenili görünümü yakalamak ve kuvvetlendirmek için, kırmızı renk daha çok bir miktar kırmızı gıda boyası ile elde edilmektedir. Boya kullanmak istemeyenler pancar ile de renk verebilirler .

Ben butun olarak değilde tek tek cupcake şeklinde hazırladım kremanın pembeliğe kullandığım krem şantinin çilekli oluşundan :)
Kırmızı Kadife Kek
Kek için malzemeler:(bu tariften 12 ad cupcake elde ettim) 
  • 250g un (200 ml su bard. - 2 sb bardağı -1 su bardağına tepeleme un koyduğunuzda ort.150 gr 1 parmak eksik koyduğunuzda ort.100 gr - TARTINIZ VARSA ONU KULLANMANIZ DAHA DOĞRU OLUR)
  • 120g tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaş kakao
  • 300g şeker (200 ml su bard.1,5 su bardağı)
  • 2 ad yumurta
  • 1 çay kaş. Kırmızı gıda boyası veya 1/4 çay bar. pancar suyu
  • 1 pk vanilya 
  • 240 ml kesik süt (Süte 1 yemek kaşığı sirke ekleyip 5-10 dakika bekletilerek elde edilir.ama kutu sütle yapıldığında kesilmeyebilir.)
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
  • bir kabın içine Un, kabartma tozu ve kakao elenir. 
  • Ayrı bir kapta tereyağı ve şeker iyice krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Yumurtalar karışıma teker teker eklenir ve çırpılır. Gıda boyası veya pancar suyu ve vanilya eklenip çırpmaya devam edilir.
  • Bir kabın içine sütü koyup içine sirke damlatılır süt kesildikten sonra , Un karışımı ve süt azar azar ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
  • Hamur kıvamını aldığında; minik bir çay tabağına karbonat dökülür ve üzerine sirke koyulur hızlıca karıştırıp köpüren karışımı kek karışımına ilave edilip hızıca karıştırılır.
  • Karışan kek hamuru cupcake kağıtlarına paylaştırılır
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dk pişirilir(her fıında değişiklik gösterebilir kontrol edin)
  • Keklerimiz piştikten onra soğuması için bir kenarda bekletilir ve bu aşamada krema hazırlmanya başlanır.
  • Krema için malzemeler: (ben tüm keklerin üzerinin kaplamadım o nedenle kullandığım krema ölçüsü az yarısı için siz 2 katına çıkartabilirsiniz)
  • 180 gr labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı dolusu yumusak tereyağ 
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 pk çilekli krem şanti
  • Yapılışı: Labne ve tereyağı çırpılır , Pudra şekeri ve krem şanti eklenerek çırpılmaya devam edilir.Koyu bir kıvam elde ettikten sonra buzdolabında dinlendirilir.Soğum olan cupcakler süslenir
Afiyet Olsun





Hiç yorum yok:

Etiketler