15 Şubat 2019 Cuma

Reis Gıda’dan sektöre ‘‘Royal’’ lezzetler



Reis Gıda’dan sektöre ‘‘Royal’’ lezzetler
Yüksek lif ve zengin proteinli dünya lezzetleri raflarda

1981 yılından bugüne bakliyat sektöründe faaliyet gösteren Reis Gıda, yeni ürün gamı
Royal serisini raflara sundu. Kinoa, chia, beluga mercimeği, siyah nohut, amarant gibi son
dönemde sağlıklı beslenme listelerinin üst sıralarında yer alan 23 farklı çeşidi tüketicisiylebuluşturan Reis Gıda, Royal ile sağlıklı ve dengeli beslenmeye yardımcı olacak.



38 yıllık tecrübesiyle bakliyat sektörünün en güvenilir markası olan Reis Gıda, İstanbul’da
bulunan 125 bin ton üretim kapasitesine sahip, 13 bin 500 metrekarelik üretim tesisinde 46
çeşit ürün paketliyor. Sağlıklı beslenmeyi önceliği haline getiren ve obezite konusunda birçok
sosyal sorumluluk projesi yürüten Reis Gıda, yüksek protein ve lif oranlarıyla öne çıkan Royal
serisini tüketicisiyle buluşturdu.



Yeni ürün lansmanında Türkiye bakliyat sektörünün “en çok tercih ve tavsiye edilen” markası

olmayı sürdürmek üzerine çalışmalarına devam ettiklerini belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu
Başkanı Mehmet Reis “Dünya beslenme alışkanlıklarının günden güne farklılaşması ve
tüketici tercihlerinin değişmesi yeni ürün ihtiyacını da beraberinde getirdi. Reis Gıda olarak,
dünyadaki beslenme trendlerini yakından takip ediyor ve bu beklentiler ışığında kendimizi
güncelliyoruz’’ dedi. Son zamanlarda klasik bakliyat çeşitlerinin yanında birçok tohum
çeşidinin de hayatımıza girdiğini belirten Reis; kuru gıdada yeni tatlar için gelişen talep doğrultusunda ürün portföylerine Reis Royal ürünlerini dahil ettiklerini söyledi.
Sağlıklı bir beden için bakliyat
Kuru baklagillerin sofralarda neden önemli bir yeri olduğunu anlatan Reis Gıda Beslenme
Danışmanı ve BM Gıda, Tarım Örgütü (FA0) Sıfır Atık Sıfır Açlık proje destekçisi Dilara
Koçak: ”Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan baklagiller hem oldukça besleyici hem
de sağlık açısından faydalıdır. Kuru baklagiller, bitkisel proteinin yanı sıra karbonhidrat ve
posa içeriyor. Yapılan araştırmalar yeterli miktarda baklagil tüketiminin pek çok hastalığa
karşı koruyucu olduğunu ortaya koyuyor. Baklagil tüketimi bireysel sağlığın yanı sıra
gezegenin sağlığı, tarım alanları ve sürdürülebilir beslenme açısından da önem taşıyor.
Küresel ısınmayı engellemek açısından da haftalık baklagil tüketimini 3-4 güne çıkarmak
hayvansal protein tüketimini azaltmak durumundayız.” dedi.
Kuru baklagillerin 100 gramında yaklaşık 20-25 gram protein, önemli miktarda lif ve 2
gramdan az yağ bulunduğunu belirten Diyetisten ve beslenme uzmanı Koçak, sözlerine şu
şekilde devam etti; ‘‘Bakliyatlar sağlıklı ve dengeli beslenmedeki faydalarının yanı sıra
geleneklerimizi yaşatmak için de önemli, sulu yemek ve tencere diyetinin önemli bileşeni
olarak baklagilleri sebze ve diğer tahıllar ile dengelemeyi çok önemsiyorum. Özetleyecek
olursak neden baklagil tüketmeliyiz sorusunu 10 madde ile şu şekilde cevaplayabilirim;
bakliyat kan şekerini kontrol etmeye yardımcı oluyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kalp
ve damar hastalıklarına karşı koruyor, metabolizma dostu, sindirim sistemini hareketlendiriyor, kilo vermeye yardımcı oluyor, kansere karşı koruyucu, bitkisel protein için değerli bir kaynak, içerdiği B vitaminleri ile hafıza ve öğrenme gücünü de artırıyor.


Buradaki en önemli madde ise sağlıklı birey ve sağlıklı gezegen için ekonomik bir gıda kaynağı olan
baklagiller sürdürülebilir beslenmenin bir parçasıdır ve doğaya su maliyeti düşüktür” dedi.
Gıda israfının önüne geçecek kilitli ambalajlar

Reis Gıda, dünyanın da tercih ettiği, Royal serisi ürün grubunun ambalajını tasarlarken, gıda
israfının ve atığın önüne geçmek amacıyla ağzı kilitli ambalaj tercih etti. Yeni ürün serisi için
gluten hattı da oluşturan Reis Gıda bu dönemde hız kazanan üniversite iş birlikleriyle AR-GE
ve inovasyon çalışmalarına devam ediyor.

Akbinde  Diyetisyen Dilara Koçak ve Gastrometro Chef'leri ile birlikte Reis ürünlerinin kullanarak oluşturdukları harika bir menüyü hep birlikte mutfakta hazırladık

Emeği geçen herkese teşekkürler







Hiç yorum yok:

Etiketler