7 Mayıs 2019 Salı

Fırında İmam Bayıldı


Patlıcan sevilmez mi hiç bayılırım en sade hali ile bile yanına yoğurt nefis olur,
Karnıyarığın kıyma yerine bol soğanlı domatesli iç harcıyla hazırlanan imam bayıldı Vejetaryenler için harika bir tarif 
İsteğe göre patlıcanları kızartmadan fırında da hazırlanabiliyor, veya davet sofralarınızda  minik minik patlıcanları bulup veya ortadan ikiye kesip meze gibi veya zeytinyağlı bir başlangıç gibi servis edebilirsiniz 

Malzemeler

  • 9 ad minik boy etli patlıcan
  • 3 ad büyük boy soğan
  • 4 dişsarımsak
  • 3 adetorta boy domates
  • 1 tatlı kaş.domates salçası
  • 1 tatlı kaş.biber domates salçası
  • bir tutam maydanoz
  • 1/2 çb zeytinyağ
  • 1 çb ılık su
  • tuz
  • karabiber
  • su

İmam bayıldının iç harcında bol oranda soğan ve sarımsak kullanmanız lezzetini arttıracaktır.
Benim kullandığım pantlıcanlar minik olduğu için bütün yaptım siz duruma göre soyduktan sonra ikiye kestiğiniz patlıcanların üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürerek fırınlayın. 
Sonrasında hazırladığınız soğanlı harçla doldurup fırında pişirmeye devam edin.

Yapılışı:

  • Alaca soyulmuş patlıcanları birkaç yerinden delerek bir tepsiye koyun ve fırının en yüksek derecesinde yaklaşık 15 dk yumuşayana kadar pişirin.
  • VEYA patlıcanlar büyük ise ortadan ikiye kesip üzerine zeytinyağ sürüp koyabilirsiniz
  • Kuru soğanları ince piyazlık ,sarımsakları incecik doğrayın
  • Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın. 
  • Maydanozu incecik kıyın.
  • Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
  • Piyazlık doğranan soğan ve sarımsakları kavurun.
  • Doğranmış domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. 
  • Tuz ve karabiber ilave edin.
  • 1 çay baradağı kadar ılık suyu kattığınız harcını 5 dk pişirin ve kıyılmış maydanozları ekleyip bir kenarda bekletin.
  • Yumuşayan patlıcanları bütün ise ortasına çizik atıp kaşık yardımı ile açın ,soğanlı harçla doldurun.
  • Fırın tepsisine dizin , bir kapta domates ve biber salcasını 2-3 sı bardağı su ile açıp üzerine dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız imam bayıldıları, dinlendirdikten sonra sıcak ya da soğuk olarak servis edin 
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler