10 Aralık 2019 Salı

Falafel & Lübnan Lezzetleri & Nohut Mücveri & Nohut Köftesi & Tahin Sos

Değişik lezzetleri tatmayı sevdiğimi söylemiştik bu günkü lezzet.Lübnan Mutfağından Falafel ; tadını nohut, taze yeşillikler ve kuru baharatlardan alıyor. Çıtır bir lezzet Ortadoğu mutfağının en bilinen lezzetlerinden,Vejetaryenlerin ve hatta veganların afiyetle tüketebilirler .Lübnan mutfağı zaten hem veganların hem de vejetaryenlerin sıklıkla başvurduğu bir mutfak. 
Malzemeler:
  • 1 sb nohut (önceden ıslatılmış)
  • 1 ad küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için:
  • 1 sb ayçiçek yağı
Tahin sos ;
  • 4 yk tahin
  • 1/2 limon suyu
  • 2-3 yk yoğurt
  • 1/2 demet maydanoz ince kıyımış
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
Yapılışı:
  • Bir gece önceden bol suda ıslattığınız nohutları , derin bir karıştırma kabına alın. Güzelce karıştırdıktan sonra mutfak robotuyla ezin
  • Un kıvamına gelene kadar blenderdan tüm malzemeleri geçirin. 
  • Ardından diğer malzemeleri de ilave ederek mutfak robotundan geçirin. Elde kolay şekil alan bir hamur kıvamına getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayırp yuvarlayın 1 saat kadar buzdolabından bekletin
  • Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın.
  • Falafelleri, kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Dış kısmı çıtır, iç kısmı hafif yumuşak olucak

  • Tahin sos için : Limon suyunun içine tahin ve yoğudu koyun karıştırın, ince kıyılmış maydanoz ve sarımsakları ve tuzu koyup karıştırın pürüzssüz bir kıvam elde edin servise hazırlayın.
  • Sıcak sıcak Tahin Sos ve yeşillik ile servis edin
  • Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Etiketler