Kıtır kıtır kıyır kıyır
İnstagram #story paylaşımlarımı görenler hatırlar #1hamur4çeşit hamur karışımı sonucunda ortaya çıkan lezzetlerden #reyhanlı #galetaBaharatlı lezzetler siz ağız tadınıza göre kekik, nane, fesleğen ile çeşitlendirebilirsiniz
Anlık İnstagram Paylaşımlarını görmek için @lezzetduragi
Anlık İnstagram Paylaşımlarını görmek için @lezzetduragi
Reyhanlı Çubuklar
Malzemeler
- 200 gr tereyağı-teremyağ ile yarı yarıya yapabilirsiniz
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çb zeytinyağı
- 1 çb yoğurt
- 1 pk karbonat
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Aldığı kadar un-yumuşak bir hamur olucak-yaklaşık 3-4 sb kontrollu ekleyin
- 1/2 sb kuru reyhan ,fesleğen veya nane
Yapılışı
- Hamur için;
- Yağ, yumurta ve yoğurdu bir kaba alıp elinizle karıştırın.
- Üzerine un, kabarma tozu, karbonat ve vanilya ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan ufak parçalar koparıp çok inceltmeden uzun şeritler yapın.
- Tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında pişirin.
- Piştikten sonra soğutup Servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder