2 Ekim 2007 Salı

ŞEFTALİLİ PASTA



Malzemeler:
Pandispanya :

  • 4 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 gr sütlü çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağı

İç Malzeme

  • 2 ad büyük boy şeftali
  • 1 paket kremşanti (hazırlaman için soğuk süt)

Üzerine:

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 paket krem şanti
  • Meyveli jöle
  • File kesilmiş fındık

Yapılışı :

  • Mümkünse pandispanyamızı 1 gün önceden hazırlayalım.
  • Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
  • Yuvarlak kelepçeli kalıbımızı yağlayalım.
  • Yumurta ,şeker ve vanilyayı birlikte çırpalım.
  • Ayrı bir kaba un ve kabartma tozunu eleyelim
  • Çikolatamızı benmari usulu eritelim
  • Yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatamızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Bu sırada yoğurdumuz ve sıvı yağımızı ekleyip çırpmaya devam edelim
  • Ayrı bir kapta elenen unumuzu ilave edip tekrar çırpalım.
  • Kalıbımızı yerleştirip yaklaşık 1 saat pişirelim. Piştikten sonra tezgahta soğutup fırının içerisinde saklayalım.
  • 1 gün sonra iç ve dış kremayı ayrı ayrı kaplarda çırparak hazırlayalım.
  • Pandispanyamızı üçe bölelim.
  • Herbir katına kremamızdan sürelim ve şeftalileri yerleştirelim.
  • Pastamızı kremşanti ile kaplayalım.
  • Kalan kremayı sıkma torbasına koyalım ve 5-10 dk kadar buzdolabında bekletelim
  • File fındıklarımızı pastamızın etrafına elimizle dikkatlice saralım
  • Dolaptan sıkma torbamızı çıkaralım ve pastanın etrafına yıldız şeklini verelim.
  • Orta kısmına meyveli jölemizden dökelim.
  • İstege göre şekil verebilirsiniz veye jöleli bırakabilirsiniz.
  • Pastamız hazır.

AFİYET OLSUN...






1 yorum:

Adsız dedi ki...

Pasta çok hoş görünüyor ,tadı da görüntüsü kadar güzel.Ellerine sağlık canım .
Sevgiler :ŞENAY

Etiketler