

- 1 muz
- 125 gr tereyağı tuzsuz
- yarım su bardağı pudraşekeri
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- vanilya
- un
Kreması için:
- 3 tatlı kaşığı mascarpone peyniri
- 1 ad muz
Üzerine:
- Eritilmiş çikolata
Yapılışı:
- Muz ayrı bir kapta ezilir.
- Yağ ve pudra şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır. içine muz eklenir 1 dakika daha çırpılır, yumurta sarısı eklenir tekrar çırpılır.
- Vanilya,kabartma tozu ve azar azar aldığı kadar un eklenir yumuşak bir hamur yapılır 10 dakika dinlendirilir.
- Unlu zemninde hamur yarım cm. açılır.
- Büyük su bardağı veya yuvarlak kalıpla kesilir. Su bardağından biraz küçük bir bardak veya kalıpla tekrar yarısı kesilir ve elle muz şekli verilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. önceden ısınmış 185 derecede pembeleşene kadar pişirirlir.
- Krema için mascarpone peynirin içine muz ilave edilir ve blendırla ezilir.
- Kurabiyelerimiz ılıdıktan sonra üzerine krema sürülür , biraz donduktan sonra kenarları benmari usulu erittiğimiz çikolata ile süslenir.
- ben birkaçını kremalı , birkaçını kremasız ve kalanları pudra şkeri ile süsledim.
7 yorum:
selam en kisa zamanda benimde denemem lazim görüntüye bayildim ellerine saglik sevgiler
Vildancım ellerine sağlık canım Banucuğumun paylaştığı her lezzet tam kıvamında.Bir tane aldım sımsıcak sevgiler...
Ayşe ' cim denemeni tavsiye ederim çok leziz oldu
Derya ' cım afiyet olsun canım
eline sağlık pek lezizler
çok şeker görünüyorlar:-)ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
ımmm nefis olmuşlar tadı muzlu şekli muz a benziyor süperler
ellerine sağlık
Nefis olmuşlar Vildancığım.Ellerine sağlık.Sevgiler...
Yorum Gönder