21 Mart 2009 Cumartesi

Hamsi Tava

Malzemeler:
  • Hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Ayçiçek yağı
  • tuz

Yapılışı:

  • Ben hamsileri temizlenmiş almıştım , onları bir güzel yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüm.
  • Tuz ve mısır ununu birbirine karıştırıdım
  • Tavamıza yağı koyduk , hamsileri tek tek mısır ununa bulayıp kuyrukları iç kısma gelecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan dizelim ,kısık ateşte alt üst ederek kızartalım.Kızartıktan sonra sıcak sıcak afiyetle yiyelim.

7 yorum:

mujdenin denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Vildancığım.Çıtır çıtır nefis görünüyor.Sevgilerimle...

Seda dedi ki...

hazırda şuanda bir tabak olsa hımmm süper olurdu:))))ellerine sağlık,sevgiler....

derya dedi ki...

Vildancım misss gibi hamsi kokusuna geldim ellerine sağlık canım sevgiler...

Acemi Şef dedi ki...

Canım istedi şimdi. Burada bulmanın imkanı yok ama seninkiyle idare edeceğim artık ekrana yapışıp :)

Sevgi Küçük dedi ki...

ne kadar güzel gözüküyor gerçekten. ellerinize sağlık. 14 Şubatta kısa süreli TC ziyaretimde eşim hamsi hasretimi dindirmek istedi ama aile ziyaretleri vs derken kısmet olmadı. İnşallah bir daha ki gidişimde...o zaman kadar fotografa bakıp bakıp iç çekeceğim. :)
sevgiler

birdilimdus dedi ki...

Nefisss miss gibi....:)))

Sevgiler,
Evren

birfincanacikahve dedi ki...

Ellerinize sağlık.Çokda güzel görünüyor.

Etiketler