- Hamsi
- 1 su bardağı mısır unu
- Ayçiçek yağı
- tuz
Yapılışı:
- Ben hamsileri temizlenmiş almıştım , onları bir güzel yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüm.
- Tuz ve mısır ununu birbirine karıştırıdım
- Tavamıza yağı koyduk , hamsileri tek tek mısır ununa bulayıp kuyrukları iç kısma gelecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan dizelim ,kısık ateşte alt üst ederek kızartalım.Kızartıktan sonra sıcak sıcak afiyetle yiyelim.
7 yorum:
Ellerine sağlık Vildancığım.Çıtır çıtır nefis görünüyor.Sevgilerimle...
hazırda şuanda bir tabak olsa hımmm süper olurdu:))))ellerine sağlık,sevgiler....
Vildancım misss gibi hamsi kokusuna geldim ellerine sağlık canım sevgiler...
Canım istedi şimdi. Burada bulmanın imkanı yok ama seninkiyle idare edeceğim artık ekrana yapışıp :)
ne kadar güzel gözüküyor gerçekten. ellerinize sağlık. 14 Şubatta kısa süreli TC ziyaretimde eşim hamsi hasretimi dindirmek istedi ama aile ziyaretleri vs derken kısmet olmadı. İnşallah bir daha ki gidişimde...o zaman kadar fotografa bakıp bakıp iç çekeceğim. :)
sevgiler
Nefisss miss gibi....:)))
Sevgiler,
Evren
Ellerinize sağlık.Çokda güzel görünüyor.
Yorum Gönder