16 Nisan 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Aslında Kereviz Dolması ve Enginar ' ı aynı şekilde yapıyorum ama lezzetleri farklı.Ben ikisinide severim. birde şu enginarlar biraz daha ucuzlasa mis gibi olucak :))

Malzemeler:
  • 3 ad kereviz (1 kerevizden 2 adet çıkıyor veya kaç kişilik yapmak isteseniz)
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 1 ad orta boy havuç
  • 2 ad orta boy patates
  • 1 ad orta boy soğan
  • zeytinyağ
  • 2 ad küp şeker
Yapılışı:
  • Soyulmuş kerevizleri ordan ikiye kesip içlerini oyuyoruz bir güzel yıkayıp yayvan bir tenceye diziyoruz, üzerine birkaç damla limon suyu sıkıyoruz , 1 bardak su ilave ederek yaklaşık 10 dk kadar pişiriyoruz
  • Soğan ,havuç ve patateslerimizi zar şeklinde doğruyoruz , az zeytinyağında küp şekerlerimizide ilave ederek 10-15 dk kadar kısık ateşte karıştırarak soteliyoruz
  • Kerevizlerimizi tekrar tencereye alarak üzerine garnitürumuzu paylaştırıyoruz , tekrar 1 bardak su ilave ederek yaklaşık 15-20 dk kadar orta ateşte pişiriyoruz
Afiyet Olsun..

5 yorum:

derya dedi ki...

Vildancım canım hoşgeldin ellerine sağlık harika görünüyor.Kocaman sev
giler...

lezzetduragi dedi ki...

Hoşbulduk canım :))) sanda sevgiler

Betül KÖROĞLU dedi ki...

kerevizi çok severim. bu şekilde denemedim hiç ama eminimki güzel oluyordur. ellerine sağlık canım.

sevgiler

TAZE NANE dedi ki...

Ellerine sağlık.
Sevgiler.

neslihan dedi ki...

çok güzel görünüyor canım,sunumun harika,ellerine sağlık.sevgilerimle....

Etiketler