28 Şubat 2015 Cumartesi

Kuru Soğan Kavurması & Salçalı Soğan Kavurması



Soğan severmisiniz bilmem ama ben çok severim her yemek yapışımda fazladan soğan kavrulur ve ekmekle bir güzel hüpletilir veya hususi soğan kavurması yapılıp yemek niyetine yenir.
Kahvaltıda veya meze olarak servis edebilirsiniz.


Malzemeler:
  • 5 ad buyuk boy kuru soğan(yaklaşık 1 kg kadar)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz 
Yapılışı:
  • Soğanlarımız yemeklik olarak doğranır
  • Geniş bir tavanın içine sıvıyağ konulup soğanlar eklenip yumuşayana kadar kavrulur , tuz ilave edilir üzerine salça da ilave edilip hepsi birbirine karıştırıldıktan sonra biraz daha kavrularak ocağın altı kapatılır ve servise hazırlanır.

 Afiyet Olsun

3 yorum:

eylem ceylan dedi ki...

görüntü öyle güzel ki.bende yemek yaparken soganın kokusuna bayılırım.ellerine saglık.

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor…Kokusu buralara kadar geldi. Afiyetler olsun size. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

nergis mevsimi dedi ki...

Soğanı yakmadan kavurması o kadar zormuş ki, Osmanlı mutfağına aşçı olarak alınacaklardan soğan kavurması istenirmiş yani zoru başarmışsınız :) Elinize sağlık.

Etiketler