10 Ağustos 2015 Pazartesi

İncir Reçeli



Şimdi tam zamanı Yaz Meyvelerinden reçeller kompostolar yapmak için şimdi yapalım kışın rahat edelim :) Annem dalından tazecik incir göndermiş bende ziyan etmemek için hemen reçel yaptım pek güzel oldu bizim aile pek şekerli sevmez o nedenle ben reçellerde az kullanırım.

Malzemeler:
  • 1 kg olgun incir (minikler tercihimiz)
  • 500 gr toz şeker
Yapılışı:
  • İncirlerin saplarını kesmeden güzelce yıkayıp temiz bir bezin  üzerine süzülmesi için dizin
  • Daha sonra genişçe bir tencerenin içine sapları yukarı gelecek şekilde dizin , üzerine şekeri dökün ve bu şekilde mümkünce 1 gece bekletin ertesi gün şeker erimiş olucak ve incirler suyunu salmış olacaktır.
  • Kısık ateşte hiç karıştırmadan koyulaşana kadar pişirin
  • Sıcak sıcak kavonozlara doldurup sıkıca kapağını kapatın veya buzdolabında muhafaza edin
Afiyet Olsun.

11 yorum:

Sena Dursun dedi ki...

Eminim çok lezzetlidir :)

Eminekanak Kanak dedi ki...

Ellerinize saglik guzrl gorunuyor
madamemine.blogspot.com

birgül erdogan dedi ki...

Çok güzel olmuşlar. Incir süper mis gibi kokmuştur. Ellerinize sağlık.

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Çok severim incir reçelini. Ellerinize sağlık.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Hazırların içindekileri duyunca doğal ürün arayacağız diye zaman kaybı yaşıyoruz:((

Elit Stil dedi ki...

Recel yemeyene de recel yedirir masallah

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Çok iştah acıcı nefis görünür ellerine sağlık

audrey dedi ki...

çok tatlı gelir bana sevmiyorum o yüzden..

Bahar Elkovan dedi ki...

Çok severim ellerinize sağlık

Aslı'nın Dünyasıı dedi ki...

Nefis (:

Kendi Mutfağında Şef dedi ki...

Tatlı yerine de yenebilir kesinlikle, ellerinize sağlık.

Etiketler