25 Nisan 2018 Çarşamba

Domates Soslu Parmesanlı Şinitzel


Size nefis bir tarifim var Domates Soslu Tavuk Şinitzel üzerinde bol kaşarlı veya orjinal tarifiyle Parmesanlı “Chicken Parmigiana” İtalyan mutfağından bir yemek.

Sıklıkla tavuk göğüs kullanılarak yapılıyor ama süt dana bonfile ile de yapılıyor ve “Veal Parmigiana” adı veriliyor. 

Adından anlaşıldığı gibi temel malzemeleri tavuk yada dana bonfile ve parmesan peyniri. Ama ben bu kez Tavuk ve Kaşar kullanara yaptım

videoyu izlemek isterseniz diye yükledim :)

 


Malzemeler :(Kişi sayısına göre hazırlayabilirsiniz)
  •  4 adet tavuk göğüs hafifçe vurularak  inceltilmiş
Pane için :
  • 1 ad yumurta
  • un
  • galeta unu veya evde kurutulmuş ekmekmekleri baharatla karıştırıp rondoda geçirip kullanabilirsiniz 
  • tuz, karabiber
Domates sosu için :
  • 6-7 ad domates rendelenmiş veya kabukları soyulup minik minik doğranmış
  • 1 ad kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • taze fesleğen
  • taze kekik
  • zeytinyağı
  • tuz, karabiber
Üstü için :
  • 100 gr rende parmesan peyniri veya kaşar peyniri
  •  kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
  • Önce domates sosunu hazırlayalım bir tencereye sıyağ koyup üzerine küp küp doğranmış soğanı koyup soteleyin , sarımsağı ince ince kıyın ekleyin yumuşayana kadar soteleyin
  • Biraz soteledikten sonra rendelenmiş veya doğranmış domatesi ekleyin suyunu çekene kadar pişirin, ocağı kapatmaya yakın İnce kıyılmış taze kekik,taze fesleğen ,tuz, şeker ve karabiber ekleyip karıştırıp ocağı kapatın
  • Tavuk göğüsleri ince olucak şekilde kesin ve bir et dövücü ile hafifçe inceltin veya bu işlemi kasaptan alırken yaptırabilirsiniz
  • Etleri tuzlayıp karabiber ile tatlandırın. 
  • Geniş bir kaba yumurtayı çırpın , bir kapta un ve tuzu karıştırın diğer kaba galeta ununu koyun
  • Az sıvıyağ (tavanın dibini kapatacak kadar) koyduğunuz bir tavayı kızdırın
  • Tavukları önce yumurtaya sonra una, tekrar yumurtaya en son olarak da galeta ununa bulayın. 
  • Yağ kızdığında panelenmiş tavukları altın rengi alana kadar alt üst kızartın bir fırın kabına dizin. 
  • Tavukların üzerine domates sosunun dökün üzerine ince rendelenmiş parmesan peynirini veya kaşarı serpin.
  • 180 derece ısınmış fırında tüm malzemeler birbirleriyle bütünleşene kadar 20-25 dk pişirin. Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Etiketler