Kıyır Kıyır olduuu bu Elmalı Kurabiyeler tarif klasik ama gorüntü şahane👌🏻Birde bu tarifle denemeye ne dersiniz
Malzemeler
- 1 ad yumurta
- 3 yk dolusu tereyağ
- 1 çb nişasta
- 1 çb pudra şekeri
- 1/2 çb sıvıyağ
- 2 yk yoğurt
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 3-4 sb un (azar azar hamurun kıvamına göre eklenecek)
İç Malzemeler
- 1/2 sb seker
- 4 ad elma
Yapılışı:
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
- Bir tavada elma ve şekerini ekleyip kavurun
- Yumuşadıktan sonra ocağı kapatın soğuması için bir kenarda bekletin
- Hamur için un hariç tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun
- Unu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edin özleştikten sonra 5 dk buzdolabında dinlendirin
- Hamuru 4-5 parçaya bölün,Merdane yardımı ile ince bir hamur açın ve aşağıdaki şekilde gördüğünüz gibi 4 parmak kalınlığında dikdörgen bir parça elde edin ve bir tarafına ortasına gelecek kadar kesikler atın , diğer tarafına elma harcından koyup yayın ve yavaşça harç içte kalacak şekilde yuvarlayın istediiniz boyutta kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
- 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst pembeleşinceye kadar pişirin.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder