20 Ekim 2007 Cumartesi

Rulo Katlı Pasta


Rulo Katlı Pasta
Malzemeler :
  1. 4 yumurta
  2. 125 gr şeker
  3. 50 gr nişasta
  4. 75 gr un
  5. 1 pk vanilya
  6. 1 çay kaşığı kabartma tozu
  7. 4 yemek ılık su

İç Malzeme:

  1. 2 Paket krem şanti
  2. Ahududu
  3. Hamuru ıslatmak için ahududu suyu (Dondurulmuş ahudunun üzerine biraz su ilave edin ondan süzülen su ile ıslatın)

Süsleme:

  1. 2 paket krem şanti
  2. Gıda boyası
  3. Süt
  4. 3 paket rulo kat

Yapılışı:

  1. Yumurta ,şeker ve ılık su çırpılır.
  2. Diğer malzemelr elenerek karışıma ilave edilir.Hamur homojen bir karışım elde edene kadar çırpma işlemi devam edilir.
  3. Fırınımızı 175 derecede ısıtıyoruz.
  4. Yağlı kağıt serdiğimizi tepsimizin üzerine çemberimizi kotup hamuru döküyoruz
  5. Hamurumuz piştikten sonra fırın teli üzere ters çevirip soğutuyoruz.Soğuduktan sonra kekimizi 3 parçaya bölüp her bir katını ahududu suyu ile ıslatıyoruz ve aralarına krema sürüp ahududu ilave ediyoruz.Her kat için aynı işlemi uyguluyoruz.En üstüne kremamızı ince bir tabaka olarak sürüyoruz.Kenarlarına rulo kat ile süslüyoruz
  6. Üzeri için krem şantimizi hazırlıyoruz 1/2 bardak süt ile. İçine kürdan ucu ile gıda boyası ilave ediyoruz istediğim şekilde krema ve süslüyoruz.

AFİYET OLSUN.

















1 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

selam pasta çok güzel olmuş ama tarifini göremedim canım iyi pazarlar ellerine sağlık hoşçakal

Etiketler