Malzemeler;
Yapılışı;
- 3 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 100 gr tereyağ
- 1 su bardağı süt
- bir çorba kaşığı maya
- 1/2 su bardağı reçel
- 1 paket krem şanti
- 1/2 çay kaşığı tuz
- üzerine pudra şekeri
Yapılışı;
- Hamuru hazırlamak için ,unu eleyip ortasını havuz gibi yapın
- Mayayı ılık süt ile sulandırın unun ortasına sütlü maya , oda sıcaklığında tereyağ,pudra şekeri ve tuz ilave edip mikser veya elle kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun
- Hamurdan eşit parçalar bölüp yuvarlak toplar yaparak fırın tepsisinde 25 dk ılık ortamda mayalanmaya bırakın
- Yeterli büyüklüğe ulaştıktan sonra fırına atın
- 180 c ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin
- Kremayı 1 çay bardağı süt ile çırpın
- Ponçikleri ortadan ikiye ayırın ama koparmayın
- Reçeli ponçiklerin arasına bir bıçak yardımı ile sürün
- Kremayı bir sıkma torbası yardımı ile arasına sıkın
- Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın
4 yorum:
ellerine saglik canim
poncikler cok sirin gorunuyor
afiyet olsun
www.yenitadlar.blogcu.com
ellerine saglik enfes gorunuyor canim
eline sağlık canım harika olmuşlar
sevgilerimle
Ellerine sağlık canım .
Görüntüsü kadar tadı da HARİKA'ydı
Şenay
Yorum Gönder