Malzemeler:
- 1/2 kg hazır baklavalık yufka
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağ
- 3 su bardağı su
- 3,5 su bardağı toz şeker
- birkaç damla limon suyu
- Önce şerbetimiz hazırlanır.
- Her yufka için aynı işlem uygulanır.
- Yukaya biraz tereyağ ve ceviz serpilir oklavaya sarılır
- Oklava üzeinde büzülür ve tavamıza dizilir.
- Sıcak fında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Tatlı sıcak şerbet soğuduktan sonra şerbetlenir.
4 yorum:
hımmm bayılırım nefis görünüyor...bizim oralarda bu tatlıya kocakarı gerdanı denir....olsada yesem...
özlem
canım enfes bir tatlı olmuş.çok lezzetli görünüyor.ellerine saglık sevgiler
selam..şerbetli tatlılardan tercih ettigim bir tatlıdır...eline saglık..harika olmuş...sevgiler.
Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik canim.Sevgiler.
Yorum Gönder