Orjinal tarifine buradan ulaşabilirsiniz http://ufukmutfakta.blogspot.com/
http://ufukmutfakta.blogspot.com/2008/02/hindistancevizli-kek.html
Malzemeler;
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında olmalı)
- 2 çorba kaşığı dolusu portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Kreması için;
- 200 gr sıvı krema
- 200 gr beyaz çikolatalı küvertür
Hazırlanışı;
- Tereyağı ile şekeri iyice karışıp, krema gibi oluncaya kadar çırpın.
- Karışıma sırası ile yumurta,portakal suyu ve kabuğunu ekleyin.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı beraber eleyin ve karışıma katıp, spatula ile havalandırarak karıştırın.
- En son hindistan cevizinide karıştırıp, 24-25 cm'lik kelepçeli kalıbınıza dökün.
- Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
- Pişen keki fırından çıkarın ve soğutun.
- Kremayı ve küvertürü tencerede eriyene kadar karıştırın
- Soğuyan keki ortadan ikiye kesin ve kremanın yarısını oldukça bol bir şekilde araya sürün. Sürerken yanlardan dışarı taşmaması için kenarlara fazla sürmeyin.
- İkinci kek katını çok fazla bastırmadan yerleştirin ve kalan kremayı sürün
- Dilerseniz üstünü portakal veya limon kabuklarıyla, birazda hindistan cevizi serperek süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder