15 Şubat 2010 Pazartesi

Patatesli Zeytinli Poğaça

Pazar günü kahvaltı için yaptığım poğaça tarif ve yapılışı oldukça pratik.

Malzemeler:
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı kadar siyah zeytin(bardak dolu dolu olmayacak)
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • tuz
Yapılışı:
  • Patateslerimiz haşlanır
  • Unumuz elenir ortası havuz gibi açılır, 2 yemek kaşığı ılık su ile mayamız ayrı bir kapta eritilir,unumuza ilave edilir, haşlanmış olan patateslerimiz ve zeytinlerimiz de ilave edilerek yumuşak bir kıvam elde edene kadar hamurumuz yoğurulur.
  • İki ceviz büyüklünde yuvarlak hamurdan toplar yapılır , ılık bir yerde 30 dk. kadar mayalandırılır.Mayalandıktan sonra yaklaşık 20-25 dk kadar 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık sıcakken yeme
si eminim nefistir öpüyorum...

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

ellerine sağlık.sağlıklı,enfes bir tat.sevgiler.

keskinli dedi ki...

görüntüsü enfese benziyor ellerine saglik sevgiler

Etiketler