Malzemeler:18-20 cm çember kalıp
Browni Alt Tabanı için:
Browni Alt Tabanı için:
- 1 ad yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 60 gr bitter çikolata
- 1 pk vanilya
- 400 gr Krem Peynir
- 3 ad yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağ un
- 1/2 çay bardağı krema
- 1 pk vanilya
- Fo karamelli Topping (ben hazır karamel sosu kullandım)
- Browni tabanı için: Terayağ ve toz şeker çırpılır.Yumurtalar eklenir çırpılır benmari üsülü eritilmiş çikolata eklenir çırpılır, vanilya ve un elenerek karışıma eklenir ve malzemeler homejen bir kıvama gelene kadar çırpılır.
- Çember kalıbımız yağlı kağıt ile sarılır , Browni karışımı tabana yayılır önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15-20 dk pişirilir.
- Benmari : Isıya dayanıklı bir kaba çikolata parçalanarak koyulur , çikolata kabının sığacağı başka bir tencereye su koyarak çikolata kabını üzerine oturttun ve kısık ateşte çikolatanın erimesini sağlayın.
- Bir kabın içine Bisküvilerimiz rondoda un haline getirilip , eritilen terağımız ile karıştırılır,yağlı kağıt ile sardığımız çember kalıbımızın altına düzgün bir şekilde yayılır , buzdolabına kaldırılır.
- Cheescake harcı : Krem peynir ve toz şeker çırpılır.Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin
- Un, krema ve vanilyayı ekleyin tekrar karıştırın akışlkan bir hamur elde edilecek.
- Çember içine hazırladığımız tabanın üzerine karışımı dökün
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında en az 60 dk pişirin. Cheescake kendini toplamış olacak,fırından çıkartıp soğuması için bir kenara alın , bıçakla kenarlarlarını sıyırarak dikkatlice çıkartın soğuduktan sonra çilek püresini üzerine döküp servis edebilirsiniz.
- Cheescake soğuduktan sonra Karamelli Sos ile üzeri kaplanır en az 1 gün dinlendirildikten sonra servis ederilir.
1 yorum:
ellerine saglık.geçmiş bayramın kutlu olsun.
Yorum Gönder