Arkadaşımda yediğim günden beri aklımda olan bu kurabiyelerin tarifine sonunda ulaştım ve beklemeden yaptım .Ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye yapılış olçukça pratik görüntüsü ve tadı enfes.
- 1 su bardağı çekilmiş fındık (üzeri için)
- 2 adet yumurta (sarısı içine, beyaz üzerine)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk.kabartma tozu
- 1 pk.vanilya
- 2-2,5 su bardağı un (yaklaşık)
Yapılışı:
- Yumurta sarısı , pudra şekeri, sıvı yağ ve margarin çırpılır
- Un , kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurlur.
- Hamur ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında olucak.Hamur kıvamlı değil ise azar azar un ilave edilerek tekrar yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır önce yumurta akına sonra fındığa batırılır ortasına parmağımızla çukur yapılır
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk kadar pişirdikten sonra kurabiyelerin orta kısımları tekrar parmağımızla çukurlaştırılır.15-20 dk kadar pişirdikten sonra fırında çıkartılır
- Kurabiyelerimiz soğuktan sonra çukurlara 1 çay kaşığı reçel konularak servis edilir
Afiyet olsun
3 yorum:
Ellerine sağlık canım. Kurabiyeler nefis görünüyor. Bloğunu takipteyim bana da beklerim. Sevgilerimle,
Selda Hanım Teşekkür ederim.
Çok lezzetli gözüküyorlar, en kısa zamanda denenmeli ..
Yorum Gönder