4 Haziran 2013 Salı

Reçelli Kurabiye

Arkadaşımda yediğim günden beri aklımda olan bu kurabiyelerin tarifine sonunda ulaştım ve beklemeden yaptım .Ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye yapılış olçukça pratik görüntüsü ve tadı enfes.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı çekilmiş fındık (üzeri için)
  • 2 adet yumurta (sarısı içine, beyaz üzerine)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 pk.kabartma tozu
  • 1 pk.vanilya
  • 2-2,5 su bardağı un (yaklaşık)
Yapılışı:
  • Yumurta sarısı , pudra şekeri, sıvı yağ ve margarin çırpılır
  • Un , kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurlur.
  • Hamur ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında olucak.Hamur kıvamlı değil ise azar azar un ilave edilerek tekrar yoğurulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır önce yumurta akına sonra fındığa batırılır ortasına parmağımızla çukur yapılır 
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk kadar pişirdikten sonra kurabiyelerin orta kısımları tekrar parmağımızla çukurlaştırılır.15-20 dk kadar pişirdikten sonra fırında çıkartılır
  • Kurabiyelerimiz soğuktan sonra çukurlara 1 çay kaşığı reçel konularak servis edilir
Afiyet olsun

3 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Kurabiyeler nefis görünüyor. Bloğunu takipteyim bana da beklerim. Sevgilerimle,

lezzetduragi dedi ki...

Selda Hanım Teşekkür ederim.

Home-HandMadeCookies dedi ki...

Çok lezzetli gözüküyorlar, en kısa zamanda denenmeli ..

Etiketler