Yaz aylarının vazgeçilmez sebzesidir Patlıcan.Çığırtma ise Bergama yöresine ait zeytinyağlı bir yemektir.Patlıcanlar yağda çığıra çığıra kızartıldığından dolayı bu ismi almıştır.Patlıcanları kızartmak biraz sıkıntılı olsada buna değer.
Malzemeler:
- 5-6 adet orta boy patlıcan
- 1 ad orta boy soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 kg kadar domates
- kızartmak için zeytinyağ
- 1 su bardağı su
- tuz
- süslemek için 2-3 dal maydanoz
Mazlemeler için miktar belirttim ama bu yemeği siz kişi sayınıza göre patlıcanları arttırabilirsiniz diğer malzemeleri de damak tadınıza göre ayarlabilirsiniz mesela ben sarımsağı daha fazla koyabiliyorum bazen , ama domatesini çok azaltmayın.
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun
- Patlıcanı elinizde dik tutup bıçakla döndürerek spiral bir şekilde derin çizikler atın tamamen kesilmeyecek
- Orta harlı ateşte zeytinyağı koyduğunuz tencerede hafifçe kızartın
- Yayvan bir tencereye ince ince doğranmış soğanları alıp soteleyin üzerine küp küp doğranmış domatesleri ekleyin 4-5 dakika kadar soteledikten sonra patlıcanları dizin üzerine soyulup minik minik doğranmış sarımsakları patlıcanların kesik yerlerine girecek şekilde koyun ve tuz şerpiştirin
- Patlıcanların üzerine 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte domatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Yoğurt ile servis edebilirsiniz.
1 yorum:
ELİNİZE SAGLIK BENDE BEKLERİM cafefincan.com
Yorum Gönder