Acil gelen misafir için kısa sürede tatlı bişeyler hazırlamak isterseniz işte bu tarif tam size göre Elmalı Kolay Pay , adım adım nasıl yapıldığını videolu izlemek için UZMAN TV ' ye tıklamanız yeterli.
Malzemeler:
- 1 kilo elma
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1/2 tatlı kaşığı toz tarçın
- 4 ad baklava yufkası
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Önce elmalarımızı soyup küp küp doğruyoruz
- Tencerenin içine elmalarımızı koyuyoruz üzerine limon suyunu ve toz şekeri ekliyoruz orta harlı ateşte pişiyoruz , limon kabuğu rendesini ekleyip 1-2 dakika karıştırıp elmalar yumuşayana kadar pişiriyoruz
- Elmalalarımızı borcama döküyoruz üzerine kuru üzümleri ve tarçını ilave edip karıştırıyoruz ve soğması için bir kenarda bekletiyoruz
- Tereyağımızı eritiyoruz.Elmalarımız soğuktan sonra 1.ci baklava yufkasını elmaların üzerine gelişi güzel koyuyoruz ve tereyağ gezdiriyoruz , diğer yufkalar için aynı işlemi uyguluyoruz yufkalarımız bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereclik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
- Fırında aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip dilimliyerek servis ediyoruz
Afiyet Olsun
Elmalı Kolay Pay yaparken dikkat etmeniz gereken Püf Noktaları
Elmalı Kolay Pay yaparken dikkat etmeniz gereken Püf Noktaları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder