15 Ekim 2014 Çarşamba

Beze & Meringue


Bir çok keze beze yaptım her seferinde de farklı tariflerle denedim , bu kez denediğim tarif  bire bir ölçü ile ve pudra şekeri ilave ederek yaptım sonuç kıyır kıyır ağızda eriyen bir beze elde ettim sizde denemek isterseniz işte tarifi



Malzemeler:
  • 125 gr yumurta beyazı
  • 125 gr toz şeker
  • 125 gr pudra şekeri
  • bir çimdik tuz az
*siz elinizdeki yumurta beyazının ölüçüsüne göre diğer malzemeleri aynı ölçüde kullanabilirsiniz bendeki yumurta beyazı bu kadar kaldığından dolayı bu ölçülerde yaptım


Yapılışı:
  • Öncelikle yumurta beyazlarını 3-4 kadar çırpıyoruz , toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz şeker tanecikleri eriyene kadar çırpma işlemi devam edecek beyaz köpük olduktan sonra pudra şekerini ve bir çimdik tuzu ilave edince tekrar çırpıyoruz yaklaşık 10 dakika kadar.Karıştırma kabını ters çevirdiğinizde akmaması gerekli köpük köpük olucak ve mikser ucunu kaldırdığınızda köpük çırpla ucunda kalıyorsa kıvam olmuş demektir.
  • Çırpma işlemi bittikten sonra elinizde bulunan herhangi bir krema ucunu krema torbasına takıp karışımı dolduruyoruz ve istenen şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsimize aralıklı olarak diziyoruz
  • Önceden fırınmızı 200 derecede ısıtıyoruz tepsiyi içine koyarken fırın ısısını 120 dereceye düşüyoruz ve yaklaşık 50-60 dakika kadar kurumalarını bekliyoruz içi tamamen kuruduktan sonra servise hazırlayabiliriz 
NOT:
  • Beze yapmak için motoru güçlü bir mikser kullanmanız gerekmektedir.
  • Bezeler mutlaka yağlı kagıt veya silpat üzerine koyulmalıdır.
  • Sıkma torbanız yok ise yaglı kagıttan huni yaparak veya bir poşetin ucunu keserek kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun.




Diğer beze tariflerini ve şekillerini görmek için tıklamanız yeterli 

İnstagram :lezzetduragi
Facebook : Lezzet Durag

Hiç yorum yok:

Etiketler