Bu tarifi arkadaşım Gülay'da gördüm ve hemen demeke istedim :) alıştığımız revanini tadına birazda yaş kadayıf eklenince değişik hoş bir lezzet olmuş ben beğendim normal şerbetli tatlılara alternatif olarak yapılabilir :) bizim aile pek şekerli sermediğinden ben tarifteki şeker ve su miktarını biraz azalttım bence tadı ve kıvamı güzel deneyin derim
Malzemeler:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 200 gr. tel kadayıf (bir tatutam ayırdım ve üzerini süsledim)
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Önce şerbetimizi hazırlıyoruz daha sonra malzemeleri çırpıyoruz çünkü kekimizi fırından aldıktan sonra biraz ılıyınca şerbetle buluşturuyoruz
- Şerbet için şeker ve su bir tencereye alıp kaynatıyoruz
- Yumurta ve toz şekeri tanecikler erşyene kadar çırpıyoruz ,sıvıyağını ilave edip çırpıyoruz , un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırptıktan sonra elimizle ince ince didilmiş kadayıfı ekliyoruz ve bu aşamada bir çatal yardımı ile karıştırıyoruz hamur ve kadayıf birbirne karışmış olucak
- Dikdörtgen bir cam kabı hafifçe yağlayıp üzerine karışımı hertarafına eşit olacak şekilde döküyoruz , gerekirse kabı bir iki kez tezgaha vuruyoruz ki hamurumuz düzgün bir şekilde yayılsın
- Önceden ısıltılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
- Kürdan testi yaptıktan sonra fırından alıp biraz ılıdıktan sonra keki dilimleyip üzerine şerbeti döküyoruz ve üzerini kapatıp şrbeti çekmesi için bekletiyoruz
- ***** Şerbet ve kek ılık olucak veya Kek sıcak şerbet soğuk olucak *****
Afiyet olsun...
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Önce şerbetimizi hazırlıyoruz daha sonra malzemeleri çırpıyoruz çünkü kekimizi fırından aldıktan sonra biraz ılıyınca şerbetle buluşturuyoruz
- Şerbet için şeker ve su bir tencereye alıp kaynatıyoruz
- Yumurta ve toz şekeri tanecikler erşyene kadar çırpıyoruz ,sıvıyağını ilave edip çırpıyoruz , un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırptıktan sonra elimizle ince ince didilmiş kadayıfı ekliyoruz ve bu aşamada bir çatal yardımı ile karıştırıyoruz hamur ve kadayıf birbirne karışmış olucak
- Dikdörtgen bir cam kabı hafifçe yağlayıp üzerine karışımı hertarafına eşit olacak şekilde döküyoruz , gerekirse kabı bir iki kez tezgaha vuruyoruz ki hamurumuz düzgün bir şekilde yayılsın
- Önceden ısıltılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
- Kürdan testi yaptıktan sonra fırından alıp biraz ılıdıktan sonra keki dilimleyip üzerine şerbeti döküyoruz ve üzerini kapatıp şrbeti çekmesi için bekletiyoruz
- ***** Şerbet ve kek ılık olucak veya Kek sıcak şerbet soğuk olucak *****
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder