Malzemeler:
- 1 pk güllaç (350-400 gr ) paket kullandım
- 1,5 su bardağı toz şeker (ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ben az şekerli yapıyorum)
- 2 lt süt
- 1 avuç kuru lavanta (bir parça tülbentin içine sarılıp kese yapılacak )
Yapılışı:
- Sütün içine şekeri ilave edip şeker eriyene kadar kaynatın, süt kaynayınca ocağınızı kapatın ve bu keseyi içine atın ve kapağını kapatın 5-6 dk kadar bu şekilde lavanta aromasını vermesini bekleyin ( lavanta kesesini çok tutmayın acımsı bir tat bırakabilir)
- Geniş bir kabın içinde güllaç yapraklarını ıslatıp bir tepsiye veya servis kabına dizin tüm güllaç yaprakları için aynı işlemi tekraylayın kalan sütü de en üstüne dökebilirsniz , bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder