Ispanaklı & Kadayıflı Şerbetli Kek
Malzemeler:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 200 gr. tel kadayıf (bir tatutam ayırdım ve üzerini süsledim)
- 9-10 yaprak ıspanak (haşlanacak ve rondo ile püre haline getirilecek)
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Önce şerbetimizi hazırlıyoruz daha sonra malzemeleri çırpıyoruz çünkü kekimizi fırından aldıktan sonra biraz ılıyınca şerbetle buluşturuyoruz
- Şerbet için şeker ve su bir tencereye alıp kaynatıyoruz
- Yumurta ve toz şekeri tanecikler eriyene kadar çırpıyoruz ,Haşladığımız ıspanakların suyunu süzüp rondoda sıvıyağ ile püre haline getirip yumurtalı karışıma ekliyoruz ve çırpıyoruz , un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırptıktan sonra elimizle ince ince didilmiş kadayıfı ekliyoruz ve bu aşamada bir çatal yardımı ile karıştırıyoruz hamur ve kadayıf birbirne karışmış olucak
- Dikdörtgen bir cam kabı hafifçe yağlayıp üzerine karışımı hertarafına eşit olacak şekilde döküyoruz , gerekirse kabı bir iki kez tezgaha vuruyoruz ki hamurumuz düzgün bir şekilde yayılsın
- Önceden ısıltılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
- Kürdan testi yaptıktan sonra fırından alıp biraz ılıdıktan sonra keki dilimleyip üzerine şerbeti döküyoruz ve üzerini kapatıp şrbeti çekmesi için bekletiyoruz
- ***** Şerbet ve kek ılık olucak veya Kek sıcak şerbet soğuk olucak *****
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder