Çift taraflı Kalıbın üzerinden yıllar yıllar geçmiş annem zamanında ne cok yapardı ben Bulgaristan göçmeniyim çocukken annem sürekli değişik tarifler denerdi sanırım benim de hamaratlığım ordan geliyor :)
Kalıp artık bende :) ama babamın getirdiği kalıp daha kullanlışlı bence çünkü bir tarafı çukur kalıyor nispeten daha pratik ortaya cukur kurabiyeler cıkıyor içine istediğin koyu kıvamlı bir sos ile doldur yapıştır :)
Malzemeler:
- 200-250 gr yumuşak tereyağ veya margarin (ikisinide karıştırabilirsiniz)
- 1-1,5 su bardağı pudra şekeri
- 2 ad yumurta
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un (ölçülü koymakta fayda var azar azar yumuşak bir hamur elde edene kadar eklicez yoğurdukça ekleyin çok sert bir hamur olmasın)
- içine ben çikolata kreması sürdüm
Yapılışı:
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırın ve unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın
- Azar azar unu ekleyin koyun tekrar yoğurun hamur toparlandığı zaman tezgahı biraz unlayıp devam edin elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olucak
- Hamur hazır olduğunda 10-15 dk kadar buzdolabında biraz dinlensin.
- Kalıbı az yağ ile yağladım
- Ocağa koyup altını yakın biraz ısındıktan sonra altını en düşük seviyeye indirin , hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopararak hafif elinizde silindir yapın ve yağladığınız kalıba dizin ve kapağını kapatıp bastırın, bu şekilde altını üstü çevirerek pişmesini bekleyin
- Kontrollu bir şekilde başında bekleyin yoksa yanabilirler kenarları kızardıysa kalıbı dikkatlice tezgahın üzerine alarak kapağını açıp ters çevirin kurabiyeler düşecektir
- Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edin soğuyan kurabiyeleri önce eşleştirin aynı olanları birbirine yapıştıracağız :)
- Yumuşak kıvanda olan çikolatayı fırça yardımı ile veya kaşıkla kurabiyelerin içine sürün biraz birbirine yapıştırın
1 yorum:
çok güzel duruyorlar da bana zor yapması :-)
Yorum Gönder