Malzemeler,
- 500 gr bal kabağı
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
Yapılışı:
- Bal kabağı dilimlenip üzerine şeker koyulur ve çok az su eklenip pişmeye bırakılır.(vaktiniz varsa 2-3 saat öncesi kabağın üzerine şekeri koyun bekletin suyunu salsın)
- Bir tencerede tereyağı eritilir, un eklenip kavrulur,süt eklenip koyulaşana kadar karıştırılır ve soğutulur ,krem şanti eklenerek blender dan geçirilir pürüzsüz bir kıvam elde edilir
- Pişen kabaklar paröalara bölünür üzetrine tarçın ve rondodan irice geçirililmiş ceviz eklenir yavaşca karıştırılır
- Servis edilecek kup veya bardakları süslemek için kenarları hafifçe muhallebiye ardından cevize batırılır.Alt kısmına bal kabağı koyulur. Üzerine muhallebi dökülüp ,en üste tencerede kalan suyu kısık ateşte koyulaştırıldıktan sonra üzerine gezdirilir ve cevizlerle süslenir
- Afiyet olsun
2 yorum:
Ay harika gözüküyor.
bunu çok sevdim ama kabak sevmediğim için ayva ile denemeye niyetliyim...
Yorum Gönder