10 Haziran 2019 Pazartesi

Cream Puff & Kremalı Bisküvili Profitrol


Uzun zamandir paylasilmayi bekleyen Cream Puff’lar karsinizdaa 
Nefis oldular icindeki @bellanutpeanutbutter in Balli HindistanCevizli Fistik Ezmesi ve krema birlesince tam bir bomba ,siz isterseniz sadece pastacı kremasıs ile yapabilirsiniz.



Profitrol Hamuru için için;
  • 1 su bardagi süt
  • 100 gr tereyag veya margarin
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı un
  • 4 ad yumurta
  • Bir tencereye sütü koyup ısıtın üzerine tereyağını ekleyin erimeye bırakın, bir çimdik tuzu da ekleyip unu eleyerek koyun un helvası yapar gibi kavurun yaklaşık 10 dk. koyu bir kıvam olduktan sonra güzelce karıştırıp soğuması için bir kenarda bekletin
  • Soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip karıştırın cok cıvık olmayan bir karışım elden edin güzelce karıştırdıktan sonra hamuru krema torbasına alıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye istediğiniz büyüklükte sıkın ve dondurucuda bekleyen kurabiyelerimiziden tep tek üzerelerine koyup hafifçe bastırın 180 derecelik fırında yaklaşık 55-60 dk pişirin fırın kapağı çok açmadan kontorl edin profitrol hamurları şişip üzerindeki kurabiyeler çatlamaya başlayacaktır
Üzerindeki Kıtır için;
  •  80 gr tereyağ (1 yemek kaşığı tepeleme)
  • 100gr esmer şeker eğer yoksa beyaz şeker 1 sb bardağı 
  • 1sb un
  • Seker ile yagi karıştırın , unu ekleyip yogurun elde ettiğimiz hamuru biraz buzdolabından dinlendirin
  • Daha sonra iki yağlı kağıt arasında hamuru incecik açın çay bardağı veya su bardağı ile kesin (ben su bardağı ile yaptım çünkü profitrol hamurlarını biraz büyük yaptım üzerindeki bisküvi de piştikçe her tarafını kapladı ) Kesilen hamurları buzdolabında bekletelim --çünkü hemen yumşuyor soğuk olursa profitrollerin üzerine koymak daha kolay olur 
  • İsteğe bağlı olarak karıştıralın hamura gıda boyası eklenip renkli bisküviler elde edebilirsiniz
Kreması İçin:
  • 2 sb süt
  • 1 pk vanilya
  • 3 yumurta sarısı
  • 3 yk toz şeker
  • 2 yk nisasta
  • 1 pk sıvı krema veya 2 pk krem şanti
  • Bir tencerede sütü kaynatalım ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyelim
  • Bir çırpma kabında yumurta,tozşeker ve nisastayı çırpalım
  • Sıcak sütümüzü yavaş yavaş bu karışım üzerine ekleyelim ve çırpalım daha sonra bu karışımı tekrar tencere alıp orta harlı ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirelim koyu bir kıvam olduktan sonra bu karışı geniş bir tepsiye dökelim üzeri kabuk turmasın diye hertarafını streç ile kapatalım(streci kremanın üzerine elimizle bastırarak yapıştıralım ki hava alıp kabuk tutmasın bu şekilde güzelce soğuması için bekletelim,soğuduktan sonra sıvı kremayı veya 2 pk krem şantiyi mikser yardımı ile çırpalım yumuşak kıvamlı bir krema elde edelim
  • Pişen cream puflarimizi soğuktan sonra üst kısımdan kapak olucak şekilde keselim 
  • Sıkma torbamıza doldurduğumuz kremadan sıkalım ve kapaklarını kapatalım 
  • VEYA Cream Pufları yine kapak olucak şekilde keselim 1 kaşık yardımı ile fıstık ezmezi koyalım üzerine krema sıkalım ve kapatalım 
  • Servis için hazırlayalım Afiyet Olsun 





Hiç yorum yok:

Etiketler