3 Temmuz 2019 Çarşamba

Ev Yapımı Nefis Bazlama


Pofidik pofidik bazlama ev halkı için yaptım ben yemesemde onlar için arada yapıyorum tabiki,
Kahvaltıda , çay saatlerinde kısa süre içinde hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz 
İster sandviç yapın,istet tost isterseniz de içine tereyağ sürüp hüpletin

Mayalı bir hamurla yapılan bu lezzet, yumuşacık oluyor ve sıcak sıcak yerken lezzetine doyulmuyor. 


Aslında Bazlama; geleneksel olarak sac üzerinde pişirilen kalın bir ekmek çeşidi. Mayalanıp dinlendikten sonra elde şekil verilen hamurdan bezeleri bu zamanda  ocak üzerinde pişiriyoruz :) 




Malzemeler:
  • 3-4 su bardağı un
  • 1/2 paket yaş maya veya 1 pk  instant maya 10gr
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı kadar ılık su
  • 1/2 su bard.ılık süt  İstege bağlı

Yapılışı:
  • Derin bir karıştırma kabına unu koyun ortasını havuz gibi açın, üzerine tuzu serpiştirin
  • Ayrı bir kap içinde Maya,su,süt ve şeker karıştırılır maya eritilir 5 dk kabarması için bekletilir. 
  • maya kabardıktan sonra unun ortasına döküp yavaşça karıştırarak yoğurmaya başlayın ,yoğurulan hamuru üzerini bir bezle örterek mayalanması için kenara alın.Ilık ortamda yaklaşık 1 saat kadar
  • Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. 
  • Elinizle ya da merdaneyle hafifçe unlayarak çok bastırmadan 1 cm kalınlığında açın. 
  • Açtığınız bazlamaları üzerine bir bez örterek yeniden mayalanmaya bırakın.ılık ortamda yaklaşık 30 dk kadar
  • Mayalan hamurları yapışmaz tavanızı ısıtıp hamurları tek tek Kısık Ateşte önlü arkalı pişirin .Pişirirken birkaç dk ara ile alt üst ederek iyice kabarmalarını sağlayın.

Hiç yorum yok:

Etiketler