Ben yapmayi ve tatmayi cok severim sizin de cevabiniz evet se size nefis bir tarifim var
Kabak Cicegi Kizartmasi Icine #arapsaci ve #lor dolgusu yaptim uzerini yumurta ve misir unu ile buladim kizarttim ve en alta Keci Tuzlu Yogurdu tabaga koydum uzerine dizdim afiyetle yedim
Güncel Anlık paylaşımları takip etmek için instagram @lezzetduragi
Aslında ölçü vermesem daha iyi ama fikir olsun diye ölçü yazıcam , ben ölçülü yapmadım elimde 10-15 ad kadar kabak çiçeği vardı onları doldurdum gözkararı lor ve arapsaçını karıştrdım ve doldurdum
Lorlu Arapsaçı Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması
- kabak çiçeği
- 1/2 çay kaşığı100 gr. Lor peyniri
- 10 dal kadar arapsaçı
- tuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 1 adyumurta
- 1/2 su bardağımısır unu
Üzerine;
- 1/2 su bardağısıvıyağ
Kızartmak için:
- 1/2 su bardağıTulu Keçi Yoğurdu
- 1 yemek kaşığızeytinyağı
- Püf Noktası : Kabak çiçeklerini akan suyun altında durulamayın , su dolu bir kase içinde yavaşça yıkayın. Orta kısımlarındaki tohumlarını kopartın.(acı bir tat vermesin)
Servisi için:
Yapılışı:
- Kabak çiçeklerinin iç harcı için;Lor peynirini ve doğranmış arapsaçlarını karıştırın
- Kabak Çiçeklerini bol suya batırarak yıkayın. İç kısımlarındaki tohumu dikkatli bir şekilde kopratın
- Tatlı kaşığı ile lor koyup çiçekleri uç kısımlarını içe doğru katlayarak kapatın.
- Yumurtayı bir kapta çırpın ,Mısır unun bir kaba koyun
- Küçük derin bir tavada yağı kızdırın.
- Kabak çiçeklerini önce yumurtaya sonra mısır ununa batırın kızgın yağda ters çevirerek kızartın.
- Servis için bir kaba yoğurt koyup üzerine kabak çiçeklerini dizin bekletmeden servis edin. Afiyet Olsun.
Tazecik Kabak Cicekleri👉🏻 @erusttarim
Antakya Yoresel Tuzlu Yogurt👉🏻 @pales_sut_urunleri
Pembis Kalanşo Çiçeğim(kalanchoe )👉🏻 @queenflowerstr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder