Pastanelerin vazgeçilmez en sevilen tatlılarından biri.Pürüzsüz, parlak ve nefis kıvamı ile her kaşıkta çikolata tadının keyfine varacaksınız.Supangle kakao, çikolata kreması, nefis pastacı kreması ve kek parçaları ve çikolata içeriyor.
Cikolata❣️Krema❣️Kek birleşimi = Supangle👍🏻 orjinal bir tarif denemesi oldu
Ben kek parçaları için geçen gün yaptığım Portakallı kakakolu keki kullandım,
Orjinal Nefis bir lezzet @tugcenin.renkli.mutfagi tarifiyle denedim
İnstagram story de adım adım yapılış detaylarını paylaşmıştım #supangle tarifini
anlık paylaşımları takip etmek isterseniz tık tık takip edin derim :) @lezzetduragi
Orjinal Supangle
Beyaz krema için;
- 500 ml süt
- 1,5 yk un
- 2 yk nişasta
- 1/2 sb toz şeker
- 1 pk krem şanti
- 1 lt süt
- 2 ad yumurta sarısı
- 3 yk kakao(tepeleme)
- 1 sb toz şeker
- 4 yk un
- 1 yk mısır nişastası
- 1 pk vanilya
- 1 yk tereyağı(tepeleme)
- 100 gr Çikolata
- 1 sb dolusu buz
- kakaolu kek parçaları
- İlk önce kakaolu-çikolatalı sosumuz hazırlanır.
- Bir tencereye Süt,Yumurta sarıları eklenip çırpılır.
- Kakao, un, nişasta eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılmaya devam edilir üzerine toz şeker elklenir ocağa alınır orta harlı ateşte göz göz olup koyulaşmaya başlayınca ocağın altı kısılır 4-5 dk daha pişirilir ocak kapatılır,çikolata, vanilya ve tereyağı ilave karıştırılarak sıcağında eritilir,
- En son 1 bardak buz dökülür ve buz eriyene kadar çırpılır,ara ara karıştırmayı unutmayın ki kabuk bağlamasın
- Beyaz Krema icin;
- Sut,un,nişasta,toz şeker bir tencereye aliniri cirpilir ve orta harli ateste koyulasana kadar cirpilir, kivam aldiktan sonra ocaktan alinir toz krem santi eklenir cirpilir)koyu olursa 1 cb kadar sut eklenebilir.
- Kaselerin tabanına beyaz krema, üzerlerine kakaolu kek parçaları, tekrar beyaz krema ve uzerine çikolatalı karisim dokulur kek parcalarinile suslenip mumkunse 1 gece degilse birkac saat buzdolabında bekletilip servis edilir
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder