20 Mart 2020 Cuma

Sütlü & Zeytinyağlı Tost Ekmeği & Evde Tost Ekmeği Nasıl Yapılır?


Dünya olarak zor günlerden geçiyoruz, biran once aydınlık ferah günlere çıkmayı umut ediyorum.Zor bir surec 😢hayirlisi ile atlatacagiz🙏🏻
Bağışıklıgimizi Psikolojimizi guclu tutmaya calisalim uyarilara kulak verelim #evdekaltürkiye 
Sağduyulu olalim gerekli önlemleri alalim

Güncel Anlık paylaşımları takip etmek için instagram @lezzetduragi

Bu süreçte Mutfakta vakit gecirmek bir nevi terapi👍🏻 Hal boyle olunca herseyi evde yapmaya calisiyorum, kolayca yapabileceginiz ekmek recetem var gr gr ugrasmiyorsunuz goz karari bardak olcusu ile basitce bir hamur hazırladım dikdörtgen kek kalıbına koydum pişirdim, Tost ekmeği niyetine :) boyle bir kalıbınız yok ise yuvarlak bir fırın kabı veya farklı bir kalıp olur





Sütlü & Zeytinyağlı Tost Ekmeği

Malzemeler

  • 3-4 su bardağı un (azar azar koyulacak)
  • 1/2 paket yaş maya veya 1 pk instant maya 10gr
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı lık su
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
Yapılışı:

  • Ayrı bir kap içinde Maya,su,süt ve şeker karıştırılır maya eritilir üzerini örtecek kadar un serpiştirilir üzeri örtülüp 5-10 dk kabarması için bekletilir,maya kabardıktan sonra tuzu,zeytinyağını ve  unu azar azar ekleyip karıştırın ve yoğurmaya başlayın,hamur kıvamı çok sert olmasın o nedenle unu azar azar ekleyip hamuru toparlayın hafif ele yapışamn bir kıvam olucak 
  • Hamur toparlandıktan sonra üzerini bir bezle örterek mayalanması için kenara alın.
  • Ilık ortamda yaklaşık 30-40 dk kadar.
  • Mayalanan hamuru unladığınız tezgahın üzerine alın çok bastırmadan hamuru açın ve içe doğru sararak katlayın , pişireceğiniz kalıbı tereyağ ile ince bir tabaka halinde yağlayın ve hamuru koyup üzerini örterek yeniden mayalanmaya bırakın.
  • Ilık ortamda yaklaşık 25-30 dk kadar.
  • Mayalanan hamuru önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içini çekip üzeri kızarıp kabuk tutana kadar yaklaşık 40-45 dk pişirin(süre her fırına göre farklılık gösterebilir)
  • Fırına atıktan yaklaşık 15 dk sonra kapağı açıp bir fırça yardımı ile üzerine tereyağ sürebilirsiniz. 
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler