Bergama Çığırtma bilimisiniz?
Bergama yöresine ait zeytinyağlı bir yemektir.Patlıcanlar yağda çığıra çığıra kızartıldığından dolayı bu ismi almıştır☺️
Patlıcanları kızartmak biraz sıkıntılı olsada buna değer.
Tam yaz yemeği bol domatesli
Dün adım adım yapılışını İnstagram #story de paylaştım çok sordunuz #öneçıkanlar a ekledim ve kaybolmasın diye👇🏻not aldım @omurakkor tarifiyle👌🏻
BERGAMA ÇIĞIRTMASI
Malzemeler(benim kullandığım ölçüler-Siz kişi sayınıza göre ayarlayın)
- 14-15 ad minik boy patlıcan
- 1 kg domates
- 4-5 ad soğan
- 4-5 diş sarımsak
- kaya tuzu
- 2-3 ad küp şeker
- karabiber
Kızartmak için zeytinyağ
Üzerine ;
- 5-6 ad köy biberi ib.
- süzme yoğurt ib.
Yapılışı
- Alacalı soyduğumuz patlıcanları yay şeklinde kesip (tamamen kesilmeyecek) zeytinyağında kızartıyoruz
- Kızartma yaptığımız tavayıda yağ fazla ise yağını azaltıp soğanı, sarımsağı, tuzu, karabiberi ve şekeri kavuruyoruz.
- Üzerine küpü küp domatesi ekleyip 10-15 dk daha kavurup , tepsiye dizilen patlıcanların üzerine döküyoruz.
- Fırına koyup 15-20 dk daha pişirip ister ılık isterseniz soğuk süzme yoğurtla servis ediyoruz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder