11 Mayıs 2020 Pazartesi

Süt Helvasi & Sütkeri & Sükkeri


Zennup1844’ün Meşhur Süt Helvası veya Sütkeri veya Sükkeri si Ömür Akkor un sayfasında gördüğümden beri aklımdaydı 

Bursa'nın meşhur lezzetlerinden 
Aslında bir nevi Kazandibimsi sütlü hafif bir lezzet 


İpeksi bir kıvam Un tereyağında kavruluyor onun verdiği bir lezzette var tabi deneyim derim hem pratik hem az malzeme ile yemeğe 30 dk kala yaın atın fırına 

Süt Helvası 

  • 1 lt süt
  • 100 gram tereyağ
  • 80 gram un
  • 200 gram toz şeker
  • 10 gram vanilya
  • 15 gram nişasta
Yapılışı
  • Bir kabın içinde Şeker ve vanilyayı karıştırın ve üzerine sütü ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın (ısıtılmayacak) 
  • Bir tencerede tereyağını eritip un ve nişastayı açık karamel rengi oluncaya kadar kavurun ve  soğuk süt karışımını ilave edin ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Sütkeri muhallebi kıvamına gelince yayvan bir tepsiye döküp üstünün kabuk bağlaması için 10-15 dk bekletin
  • Fırının ızgara modunu yoksa üst pişirme modunu 200 dereceye ayarlayıp üzeri güzelce kızarana kadar 5-10 dk bekletin aman fırının başından ayrılmayın hemen yanabilir :) 
  • İster tepside isterseniz de porsiyonlayıp ılık servis edin 
  • Afiyet Olsun 




Hiç yorum yok:

Etiketler