Tereyağı ve süt ile hazırlanan patates püresi bana göre ana yemek :)
Birçok yemeğin yanında da kurtarıcı garnitür görevi üstlenir. Bazen öyle olurki yanındaki ana yemeği bile gölgede bırakabilir işte bu lezzet tamda onlardanbiri Ispanaklı Patetes Püresi
Her ne kadar kolay gibi gözükse de patates püresi bazı püfleri var tam uygulamaya dikkat edin
Ispanaklı Püre her türlü tavuk, et ve balık yemeklerinizin yanında garnitür olarak da servis edebilirsiniz.
Hatta sebze yemeyen çocuklar içinde farklı bir alternatif olabilirIspanaklı Patates Püresi için Malzemeler
- 3-4 ad orta Patates #entazem
- 30 ad kadar ıspanak yaprağı #entazem
- 1 sb süt #pinarhepyanimda
- 1 sb rendelenmiş taze kaşar #muratbeypeynir
- 1 yk tereyağ #sofralarınkalbindedirpinar
- tuz
- karabiber
- Üzerine ben tavuk but kullandım , 2 ad tavuk budunu küp küp doğrayıp yağsız tavada tuz ve karabiber ekleyerek soteledim siz isteğe göre, et , tavuk veya balıkla servis edebilirsiniz veya domatesli biberli tavuk sote hazırlayabilirsiniz
- Patatesleri soyup doğrayın,üzerini örtene kadar su koyup haşlayın, suyunu çekmeye başlayınca ıspanak yapraklarını da ekleyip bir çatalla karıştırın, suyunu tamamen cektikten sonra içine süt,tereyağı,kaşar rendesi tuz ve karabiberi ekleyip kıvamını alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin,pürüzsüz bir kıvam olmasını isterseniz blenderdan geçirin,
- Kıvam alan koyulaşan püreyi servis tabağına koyup kaşığın tersi ile şekin verin ve üzerine tavuklarımızı koyup, ince ince doğranmış ıspanak yaprakları ile süsleyip sıcak sıcak servis edin Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder