20 Mayıs 2020 Çarşamba

Dolagel & Saç Arası & Baklava Yufkası ile Kaymaklı Şerbetli Tatlı



Sadece 3 malzeme ile nefis Şerbetli bir tatlı tarifi istermisiniz?
Antep’te #Dolangel 
Konya’ya da #Sacarasi diyorlarlamış


@cigdemseferoglu tarifle gozum kapali denedigim bir lezzet

Aslinda bildigim kadariyla icine irmikli kaymak yapiyorlar ama bu tarifte hazir kaymak kullandim
tam bir bomba

ben 12 ad yaptim siz kisi sayina gore ayarlabilirsiniz yaptigim olculere gore tarifi👇🏻ekliyorum 

Malzemeler-12 ad için
Şerbeti için:
  • 3 sb su
  • 3 sb toz şeker
üzerine süslemek için
  • Kaymak
  • Toz antep fıstığı
Yapılışı
  • Öncelikle şerbeti hazırlayın,
  • Şeker ve suyu koyu bir kıvam olana dek kaynatın soğuması için bir kenarda bekletin
  • Tereyağını eritin
  • 1 ad yufkayı tezgaha serin,üzerine tereyağ gezdirin 
  • 2.yufkayı üzerine koyun,
  • uç kısmına boydan boya 2 yk kaymağı sürün 



  • üzerine 1 yk toz antep fıstığı serpiştirin ve çok sıkmadan rulo gibi sarın, 
  • ruloyu da gül böreği şeklinde de sarıp tepsiye diZin 

  •  tüm yufkalar için aynı işlemi uygulayın,
  • Kalan tereyağını hepsinin üzerine paylaştırın,
  • önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dk pişirin 
  • fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin şerbetini çekip soğuduktan sonra kaymak ve antep fıstığı ile süsleyip servis edin
Afiyet Olsun
 


Hiç yorum yok:

Etiketler