Sadece 3 malzeme ile nefis Şerbetli bir tatlı tarifi istermisiniz?
Antep’te #Dolangel
Konya’ya da #Sacarasi diyorlarlamış
Hazirlayin malzemeleri adim adim yapim asamalarini #story de , #öneçıkanlar da ve kaydirmali foto Olarak ekledim
@cigdemseferoglu tarifle gozum kapali denedigim bir lezzet
Aslinda bildigim kadariyla icine irmikli kaymak yapiyorlar ama bu tarifte hazir kaymak kullandim
tam bir bomba
ben 12 ad yaptim siz kisi sayina gore ayarlabilirsiniz yaptigim olculere gore tarifi👇🏻ekliyorum
Malzemeler-12 ad için
- 24 ad #baklavalikyufka
- 250-300 gr #kaymak
- 250 gr #tereyağ
- 3 sb su
- 3 sb toz şeker
- Kaymak
- Toz antep fıstığı
- Öncelikle şerbeti hazırlayın,
- Şeker ve suyu koyu bir kıvam olana dek kaynatın soğuması için bir kenarda bekletin
- Tereyağını eritin
- 1 ad yufkayı tezgaha serin,üzerine tereyağ gezdirin
- 2.yufkayı üzerine koyun,
- uç kısmına boydan boya 2 yk kaymağı sürün
- üzerine 1 yk toz antep fıstığı serpiştirin ve çok sıkmadan rulo gibi sarın,
- ruloyu da gül böreği şeklinde de sarıp tepsiye diZin
- tüm yufkalar için aynı işlemi uygulayın,
- Kalan tereyağını hepsinin üzerine paylaştırın,
- önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dk pişirin
- fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin şerbetini çekip soğuduktan sonra kaymak ve antep fıstığı ile süsleyip servis edin
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder