31 Mayıs 2020 Pazar

Pavlova & Yeni Zelanda'nın Milli Tatlısı

Araştırmalara göre 1926 yılında dünya turnesine çıkan kuğu edalı balerin Anna Pavlova için tasarlanan zarif ve hafif bir tatlı pavlova.


Yeni Zelanda-Avustralya turnesinde, Yeni Zelanda'da kaldığı otelin şefi, balerinin şerefine bir tatlı hazırlar.
Alttaki beze tütüyü 
Aradaki krema tütünün üzerindeki ince kumaşı
Süslemede kullandığı kivi ise Anna'nın giydiği tütü üzerindeki yeşil gül yapraklarını temsil ediyormuş.

Çırpılmış yumurta beyazları; düşük derecede, uzun sürede pişirilir. Çırpılmış soğuk krema soğuyan bezenin üzerine serilir. Taze meyveler, meyve bazlı soslar ile taçlanan tatlı bekletmeden dilim dilim servis edilir.
İştah açıcı görüntüsü ile oldukça lezzetli bir tatlı olan Pavlova göründüğü kadar zor değil 
Dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var
  • Yumurtalarınızı mutlaka birkaç saat öncesi buzdolabından çıkarın.
  • Toz şeker iri taneli ise bir robottan geçirip inceltin çünkü benmaride çırpmıyorsanız veya güçlü bir robotunuz yok ise eritmesi çok zor.
  • Üzerini süslemek için kullanacağınız kremanın soğuk olmasına dikkat edin. 
  • Toz kremşanti kullanacaksanız 1/2 sb süt ile çırpın veya yumurta sarıları ile pastacı kreması hazırlayabilirsiniz veya labneli pudra şekerli krema hazırlayabilirsiniz.
  • Pavlovaya kremayı mutlaka servisten hemen önce ekleyin. Aksi takdirde beklerken pavlovanın hassas yapısı kremadaki nem nedeni ile eriyebilir bekletmeden servis edin


Beze Malzemeler
  • 5 ad yumurta akı 
  • 150 gr toz şeker
  • 1 yk nisasta
Kreması için:
  • 200 ml labne
  • 5 yk pudra şekeri
Üzeri için:
  • Meyve çilek, kivi,kayısı, nane yaprakları
Yapılışı
  • Yumurta beyazlarını önce düşük devirde başlayarak mixer yardımı köpürtün.
  • Köpürmeye başlayan beyazlara azar azar şekeri ekleyin, şeker tamamen eriyip parlak ve sıkı bir hal alana kadar çırpma işlemine devam edin.Traş köpüğü kıvamında bıçakla kesilebilecek kadar koyu olmalı
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışımı dökün ve spatula yardımı çok inceltemeden yuvarlak bir şekil verin. 
  • Karışımın ortasını hafifçe çukur ve kenarlarını da kaşık yardımı ile etek gibi şekillendirebilirisniz
  • Fırını 120 derecede ısıtın. 
  • Pavlovayı fırına atmadan önce ısıyı 100 dereceye düşürün.
  • İlk 30 dk geçtikten sonra fırını 60 dereceye düşürün ve 30 dk daha pişirin. Kademeli olarak ısıyı 50-100 derece arasında tutun ve yaklaşık 2,5-3 saat pişirin(her fırın farklıklık gösterebilir kontrollu bir şekilde pişirmeye devam edin) Süre sonunda fırını kapatın ve kapağını hafifçe açık bırakarak soğuması için fırının içinde dinlendirin 
  • Bu sırada labne ve pudra şekerini çırpın buzdolabında bekletin
  • Pavlovayı fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına geldiğinde kremayı sürün meyvelerle süsleyin ve hiç bekletmeden servis edin
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Etiketler