20 Aralık 2007 Perşembe

Gül Tatlısı - En Tatlı Hediyeler Etkinliği

SEVDİKLERİNİZLE MUTLU BAYRAMLAR GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE

Bende bu bayram için Gül tatlısı yaptım.
Ayrıca sevgili Burçin in etkinligi için bu tarifle katılmak istiyorum.
http://burcinindenemeleri.blogspot.com/2007/11/en-tatl-hediyeler.html


tarifi http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/2005/01/gl_tatlisi_.html burdaki tarifi aynen uyguladım , sadece hamuru ikiye ayırarak bir kısmına kırmızı gıda boyası ekledim ve gülleri 4 lü olarak yaptım.


Malzemeler;
  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • yarım paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartmatozu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • aldığı kadar un
  • 1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
Şerbet için;
  • 3 Su bardağı su
  • 2.5 Su bardağı şeker
  • çeyrek limonun suyu
Yapılışı;
  • Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
  • Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
  • kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
  • Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
  • Çay bardağı ile kesilir.
  • 4 adet yuvarlak yayılır üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
  • rulo şeklinde sarılır.
  • ikiye kesilir.
  • tepsiye dizilir.
  • orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
  • şerbetini üzerine dökün.
  • Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Afiyet Olsun.




5 yorum:

nino dedi ki...

nice mutlu bayramlaraaaaaaaaaa

ezgi uğurlu dedi ki...

çok nefis görünüyor.iştah açıcı.ellerinize saglık
sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

bunlar çok şeker duruyorlar,ellerine sağlık.
bayramın böyle tatlı şeker gibi olsun.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık.
Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık. Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Etiketler