25 Şubat 2010 Perşembe

Elmalı Kolay Pay

Tarif '' Dünyanın En Güzel Tatlıları '' kitabından.
Kalorisi düşük, hafif ve sağlıklı bir tatlı oldu.
Üzeri çıtır yufka ile az yağlı bol meyveli


Malzemeler:
  • 900 gr elma
  • 6 yemek kaşığı toz şeker-75 gr.
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu-15 ml.
  • Yarım su bardağı kuru üzüm-75 gr.
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 4 ad ince baklava yufkası
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin-30 gr.
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri


Yapılışı:

  • Elmaları souyup çekildeklerini çıkartıp küp şeklinde doğrayın
  • Tozşeker ve limon kabuğu rendesi ile bir tencereye koyun
  • Limon suyunu üzerine dökün
  • Sürekli karıştırarak kaynatın,elmalar yumuşayana kadar 5 dk pişirin
  • Kuru üzümleri ve tarçını ilave edip karıştırın
  • Karışımı küçük borcam veya küçük kek kalıbına yayın, soğumaya bırakın
  • Fırınımızı önceden 180 derece ısıtın
  • Yufkaları fırça yardımı ile yağlayın,meyvelerin üzerini örtecek şekilde gevşek bir biçimde serin
  • Yufkaların üzeri kızarıp hafif gevrek olana kadar 25-30 dk kadar pişirin.Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın

Afiyet Olsun.

2 yorum:

Eylem dedi ki...

acaba bir adet baklava yufkasını da altına sersek olmaz mı?ellerinize saglık.

sarı mutfak-hande dedi ki...

ımmm bayılırım buna ellerine sağlık canım

Etiketler