20 Mart 2010 Cumartesi

Karamelli Ispanaklı Kek

Tarifi birde PDÇE56 düzenleyen Lezizce ' ye gönderiyorum
Aslında pastamı kek mi karar verebilmiş değilim :)
herzaman yaptığım gibi malzeme aynı, şekil , krema ve süsleme farklı oldu.Daha önce yaptığım burda
tarifi tekrar yayınlıyorum.
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

İçine ve Üzerine:

  • İç malzeme olarak bu kez hazıra kaştım. Geçenlerde Fo ' dan aldığım Toz Krem Patiseri kullandım çok pratik su veya süt ile çırpılıyor ve kullanıma hazır.
  • Üzerine de yine Fo ' dan aldığım Karamelli Topping kullandım.
  • Onların yerine Krem şantide kullanılabilir.


Yapılışı:

  • 3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz şekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın.
  • Yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı rondoda sıvı haline gelene kadar çekin daha sonra içine zeytinyağını ilave ederek karıştırınve karışımı yumurtalı karışıma ilave edin.
  • 5 kahve fincanı unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırın.
  • Fırını 170C'ye getirin. kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın.
  • Isınmış fırında pişirin.
  • Bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poşet krem şantiyi karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun.
  • Kek soğuduktan kenarlarını bıçkala kesin , çıkan parçaları rondoda un haline getirin.Sonra kekimizi ikiye ayırın arasına ve üzerine Kremamızı sürün.
  • Üzerine rondodan geçirdiğimiz kek parçalarını serpistirin.Toppingile süsleyip servis edin.

Afiyet Olsun..

4 yorum:

derya dedi ki...

Vildancım muhteşem bir görüntü elle
rine sağlık mutlu pazarlar öpüyorum

LEZİZCE dedi ki...

Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık tarif yayında çok teşekkür ederim.Sevgiler.

disal dedi ki...

ellerine sağlık vildancım...nefis görünüyor..

rumma dedi ki...

Çok şık bir pasta olmuş , rengide harika ..

ellerinize sağlık sevgiler

Etiketler