21 Şubat 2013 Perşembe

1 tarif 2 lezzet Pofudik Poğaça & Cevizli Mini Ekmek

1 tarif ile 2 lezzet poğaça ve ekmek  isteğinize bağlı ben tek ölçü yaptım hamuru ikiye böldüm pazar kahvaltısında ikram ettim.Poğaca hamuru puf puf yemeğe doyulmaz 

Cevizli Minik Ekmekler



Malzemeler;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya 10 gr paket
  • 5-6 su bardağı un (ele yapışmayan hamur kıvamında az gelirse azar azar un eklenebilir)
  • 1 yumurta sarısı üzerine sürmek için
  • üzerine susam , çörekotu veya toz kırmızı biber (tuzlu poğaça için)
Cevizli Ekmek için:
  • ceviz parçaları 
Zeytinli için:
  • dilimlenmiş zeytin parçaları
Yapılışı:
  • Su ve Süt cezvede ısıtılır çok sıcak olmayacak(ılık)
  • Geniş bir kapta un,şeker,tuz ve toz maya harmanlanır
  • Ilıyan su ve sütümüze yağ ilave edilir karıştırılır ve kuru malzemelerin içine dökülür hamur yoğurulur
  • Kulak memesi kıvamında ele yapılmayan bir hamur elde edilir.
  • hamur ikiye ayrılır bir kısmına zeytin , diğer yarısına ceviz ilave edilir ayrı kaplarlarda yoğulur
  • Yoğurma işleminden sonra kapların üzeri bir bezle kapatılır 15 dk kadar mayalanması beklenir.
  • Hamurumuz mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanır tesiye dizilir Zeytinli poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir 
  • Cevizli ekmekler de aynı şekilde ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanır tepsiye dizilir üzerine sadece kabuklanmaya başladıkça fırça yardımı ile su sürülür.
  • 180 derecelik fırında en az 20-25 dk pişirilir.
  • Sıcak sıcak servis edilir.

Zeytinli Puf Poğaça


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Etiketler