1 Temmuz 2016 Cuma

Pınar Labneli Meyveli Rulo Pastacıklar


Tam yazlık bir lezzet hafif, meyvelerle ferah kreması ile serin bir tat mutlaka deneyin derim nefis bir
lezzet


Pınar Labneli Meyveli Rolu Pastacıklar

Malzemeler:
  • 4 ad yumurta
  • 125 gr toz şeker
  • 50 gr nişasta
  • 75 gr un
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
Kreması için
  • 200 gr Pınar Labne 
  • 100 gr Krema
  • 1 ad muz , çilek , üzüm , kayısı veya istediğiniz başka meyve
  • Yapılışı:
  • Karıştırma kabının içine yumurta beyazını ve toz şekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın , üzerine yumurta sarılarını ilave edin ve çırpmaya devam edin , 4 kaşık su ve vanilyayı koyup mayonez kıvamına gelene kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpıyoruz.Bir kabın içinde nişasta , un ve kabartma tozunu karıştırıp yumurta karışımına ekliyoruz ve tahta kaşık yardımı ile alttan üstte doğru hamuru söndürmeden karıştırıyoruz
  • Fırın tepsimizin içine yağlı kağıt serip karışımı üzerine döküyoruz her tarafına eşit yayılması için kaşıkla düzeltiyoruz.1-2 dakika önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10-15 dk pişiriyoruz.
  • Krema için 200 gr Pınar Labne ve Kremayı koyup krema kıvamına gelene kadar rondo yardımı ile çırpıyoruz bu karışımını hazırladıktan sonra dolapta koyulaşması için bekletiyoruz.
  • Kekimiz piştikten sonra tezgahın üzerine yağlı kağıt seriyoruz ve keki yağlı kağıdın üzerine ters çeviriyoruz üstte kalan kağıdı kaldırıyoruz ve alttaki kağıtla rulo şeklinde yavaşta sarıyoruz ve bu şekilde 1-2 dakika bekletiyoruz.Beklettikten sonra ruloyu açıp tekrar ters çeviriyoruz yani üst kabuklu parça içe gelecek şekilde,ruloyu açık halde 1-2 dakika daha soğması için bekletiyoruz.Soğduktan sonra kremamızı ince bir tabaka halinde rulonun üzerine sürüyoruz ve sarıyoruz ve 1-2 parmak kalınlığında  kesip bir tabaga diziyoruz ve üzerine ucuna yıldız duy taktığımız ve krema poşetine koyduğumuz kremayı üzerine sıkıyoruz ve meyvelerle süsleyip servis ediyoruz 
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Etiketler