Pastayı ben yapmadım ama Süslemesi bana ait.Yiğenimin doğum günü için, kekini annesi yaptı tarifi en kısa zamanda , süslemesi de benden :-))
Malzemeler :
- 4 yumurta
- 125 gr şeker
- 50 gr nişasta
- 75 gr un
- 1 pk vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı ılık su
İç Malzeme:
- 2 Paket krem şanti
- Böğürtlen
- Hamuru ıslatmak için böğürtlen suyu
Süsleme:
- 2 paket krem şanti
- Gıda boyası
- damla çikolata
- şeker hamurundan yapılmış şekiller
Yapılışı:
- Karıştırma kabımız plastik veya cam olacak.
- Bir kabımıza 4 yumurta sarısı , 4 kaşık ılık su,vanilya ve şeker homojen bir kıvama gelene kadar çırpılır.
- Diğer kabımızda yumurta akları çırpılır.(kabımızı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek şekilde olacak)
- Mikseri sadece yumurta karışımları için kullanıyoruz.
- Tahta kaşıkla yumurta aklarını sarıya ilave ediyoruz.Katlayarak karıştırıyoruz.(çırpmadan) havalandırarak.
- Un ,nişasta ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave ediyoruz.
- Tekrardan tahta kaşıkla havandırmaya devam ediyoruz.
- Fırınımızı 175 derecede ısıtıyoruz.Yağlı kağıt üzerine hamurumuzu döküyoruz.
- Hamurumuz piştikten sonra fırın teli üzere ters çevirip soğutuyoruz.
- Soğuduktan sonra kekimizi 3 parçaya bölüp her bir katı bögürtlen suyu veya sulandırılmış reçel ile ıslatıyoruz ve aralarına krema sürüp böğürtlen ilave ediyoruz.Her kat için aynı işlemi uyguluyoruz.
- Üzeri için krem şantimizi karıştırırken içine kürdan ucu ile gıda boyası ilave ediyoruz ve süslüyoruz.
AFİYET OLSUN.
1 yorum:
siteni çok beğeniyorum. pastaların çok güzel...
Yorum Gönder