Kış mevsiminin şüphesiz en sevilen tatlıların biridir eminim en azından benim öyle.hafif mahoş tadıyla ve üzerindeki kaymakla nefis olduğuna inanaıyorum
- 3 ad orta boy ayva
- Toz Şeker
- Kürdan uc ile kırmızı gıda boyası
- 1 ad ayva (rendelenmiş)
- Ceviz
- Tarçın
- Çam fıstığı
- Kaymak
- Ayvalar ortadan ikiye kesilir içleri oyulur.
- Çekirdek ayrılır atılmayacak
- Tencerede 1 lt kadar suya kürdan ucuyla gıda boyası,çekirdekler ve ayva oyuklarının içine 1 rer yemek kaşığı toz şeker konulur ayvalar 1 saate yakın kaynatılır.(yumuşayana kadar)
- Ayırdığımız 1 adet ayva rendelenir üzerine ceviz ve tarçın ilave edilerek karıştırlır.
- Ayvalar piştikten sonra ayrı bir tepsiye alınır üzerine tekrar azar azar toz şeker serpilir ve hazırladığımız ayva rendesi paylaştırılır.10-15 dk kadar fırınlanır.
- Ilıdıktan sonra kaymak ve çam fıstığı ile süslenir.
Afiyet Olsun..
2 yorum:
Hımmmmm
pek severim ayva tatlısı. Kışın en güzel tatlısı...
Ellerinize sağlık...
sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com
ayyy bende ypacağım ne zamandır ayvalar çürüdümüki:) iyiki aklıma geldi ellerine sağlık çok güzel olmuşlar afiyet olsun hoşçakal
Yorum Gönder