11 Aralık 2007 Salı

Ayva Tatlısı

Kış mevsiminin şüphesiz en sevilen tatlıların biridir eminim en azından benim öyle.hafif mahoş tadıyla ve üzerindeki kaymakla nefis olduğuna inanaıyorum

Malzemeler:
  • 3 ad orta boy ayva
  • Toz Şeker
  • Kürdan uc ile kırmızı gıda boyası
İçi için:
  • 1 ad ayva (rendelenmiş)
  • Ceviz
  • Tarçın
Üzerine:
  • Çam fıstığı
  • Kaymak
Yapılışı:
  • Ayvalar ortadan ikiye kesilir içleri oyulur.
  • Çekirdek ayrılır atılmayacak
  • Tencerede 1 lt kadar suya kürdan ucuyla gıda boyası,çekirdekler ve ayva oyuklarının içine 1 rer yemek kaşığı toz şeker konulur ayvalar 1 saate yakın kaynatılır.(yumuşayana kadar)
  • Ayırdığımız 1 adet ayva rendelenir üzerine ceviz ve tarçın ilave edilerek karıştırlır.
  • Ayvalar piştikten sonra ayrı bir tepsiye alınır üzerine tekrar azar azar toz şeker serpilir ve hazırladığımız ayva rendesi paylaştırılır.10-15 dk kadar fırınlanır.
  • Ilıdıktan sonra kaymak ve çam fıstığı ile süslenir.
Afiyet Olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hımmmmm

pek severim ayva tatlısı. Kışın en güzel tatlısı...

Ellerinize sağlık...

sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com

meleginmarifetleri dedi ki...

ayyy bende ypacağım ne zamandır ayvalar çürüdümüki:) iyiki aklıma geldi ellerine sağlık çok güzel olmuşlar afiyet olsun hoşçakal

Etiketler