19 Şubat 2012 Pazar

Haşhaşlı & Karemelli Cheescake

Bu haftayı  Cheescake yapmakla geçirdim desem yeridir
Normal cheesecakeden farkı tabanı , taban olarak kek parçalarının krema ile birleşimi oldu sonuç tadanlardan gelen yorumlara göre Nefissti
Haşhaşlı kek yaptığımda kek kalıbına yapışması sonucu kek parçaları buzdolabında muhafaza edildi :) daha sonra Cheesecake ve Çikolatalı Toplar için kullanıldı.



Cheesecake tarifi herzaman yaptığımın aynısı ama arşivimde bulunması için tekrar yazıyorum

Alt Taban için Malzemeler(20-22 cm çember kalıp)
  •  2-3 su bardağı kadar kek parçaları ( yaklaşık ölçü ile veriyorum ) 
  • 1 su bardağından biraz az krema
Cheesecake Harç Malzemesi:
  • 4 su bardağı Labne Peyniri veya Krem Peynir
  • 1/2 su bardağı Toz Şeker
  • 1/4 su bardağı un
  • 3 ad yumurta
  • 1 pk vanilya
Üzeri için:
  • Karamel sosu 
Yapılışı :
  • Öncelikle tabanımızı hazırlıyoruz.
  • Kek parçalarını krema ile karıştıyoruz
  • Kalıbımıza her yere eşit gelecek şekilde bastırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Ayrı bir kapta Labne ' yi ve toz şekeri çırpıyoruz , yumurtaları da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz  daha sonra un ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.Daha önceden hazırladığımız tabanımızın üzerine bu karışımı döküyoruz
  • Önceden 160 derecelik ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 60-70 dk kadar pişiyoruz.
  • Cheescakekimizi fırından çıkardıktan sonra mümkünse 1 gün buzdolabında bekletip servis ediyoruz
  • Servis etmeden önce üzerine kararmel sosu döküyruz Servise hazır.
Afiyet Olsun. 

2 yorum:

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Cheesecake karamel sos lu nefis görünüyor,ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

lezzetduragi dedi ki...

Teşekkürler

Etiketler