Bu haftayı Cheescake yapmakla geçirdim desem yeridir
Normal cheesecakeden farkı tabanı , taban olarak kek parçalarının krema ile birleşimi oldu sonuç tadanlardan gelen yorumlara göre Nefissti
Haşhaşlı kek yaptığımda kek kalıbına yapışması sonucu kek parçaları buzdolabında muhafaza edildi :) daha sonra Cheesecake ve Çikolatalı Toplar için kullanıldı.
Normal cheesecakeden farkı tabanı , taban olarak kek parçalarının krema ile birleşimi oldu sonuç tadanlardan gelen yorumlara göre Nefissti
Haşhaşlı kek yaptığımda kek kalıbına yapışması sonucu kek parçaları buzdolabında muhafaza edildi :) daha sonra Cheesecake ve Çikolatalı Toplar için kullanıldı.
Cheesecake tarifi herzaman yaptığımın aynısı ama arşivimde bulunması için tekrar yazıyorum
Alt Taban için Malzemeler(20-22 cm çember kalıp)
- 2-3 su bardağı kadar kek parçaları ( yaklaşık ölçü ile veriyorum )
- 1 su bardağından biraz az krema
Cheesecake Harç Malzemesi:
- 4 su bardağı Labne Peyniri veya Krem Peynir
- 1/2 su bardağı Toz Şeker
- 1/4 su bardağı un
- 3 ad yumurta
- 1 pk vanilya
- Karamel sosu
- Öncelikle tabanımızı hazırlıyoruz.
- Kek parçalarını krema ile karıştıyoruz
- Kalıbımıza her yere eşit gelecek şekilde bastırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
- Ayrı bir kapta Labne ' yi ve toz şekeri çırpıyoruz , yumurtaları da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz daha sonra un ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.Daha önceden hazırladığımız tabanımızın üzerine bu karışımı döküyoruz
- Önceden 160 derecelik ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 60-70 dk kadar pişiyoruz.
- Cheescakekimizi fırından çıkardıktan sonra mümkünse 1 gün buzdolabında bekletip servis ediyoruz
- Servis etmeden önce üzerine kararmel sosu döküyruz Servise hazır.
2 yorum:
Cheesecake karamel sos lu nefis görünüyor,ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Teşekkürler
Yorum Gönder