25 Mart 2013 Pazartesi

Fırında Baharatlı Tavuk


Malzemeler;
  • 1 kg kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı;
  • Kase içinde zeytinyağ , salça , sarımsak ezilir ve baharatlar karıştırılır
  • Fırın poşetine tavuklar alınır ve karıştırılan baharatlı malzeme poşetin içine dökülür tavukların her tarafına sürülmesi sağlanır
  • Poşet fırın tepsisine konulur yaklaşık 40-45 dk kadar 180 derecelik fırında tavuklar yumuşayana kadar fırınlanır.
Afiyet Olsun.







Hiç yorum yok:

Etiketler